featured

Avustralya’da Bitcoin kullanımı belirgin ölçüde artıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin, Kasım 2017 ortalarından itibaren dünya genelindeki resmi para birimi sistemlerine “tamamlayıcı” bir para birimi olarak giderek artan bir kabulünü sürdürdü. Örneğin, Avustralya’da çevrimiçi bir para birimi olarak popüler olması nedeniyle her gün artan Bitcoin ATM’leri ülke çapında yayılıyor. Avustralya’da Bitcoin kullanımı belirgin ölçüde artıyor

Avustralya çevresindeki ATM’lerin kurulması, Bitcoin sahiplerinin sanal para birimlerini nakit olarak değiş tokuş etmesi için fırsatlar sağlıyor. Bu, sanal para ile gerçek para arasında kesintisiz bir geçiş yapıyor.

Büyümesini nasıl sürdürüyor?

Artan sayıda kullanıcıyı bir numaralı dijital para birimine çeken Bitcoin’in pek çok olumlu özelliği var.

Önemli bir nokta, kullanıcıların işlemlerini yaparken anonim kalma yeteneğidir .

Bir kullanıcı Bitcoin Blockchain sistemine bir hesap oluşturduktan sonra, satışlarında ve alımlarında kullanabileceği herhangi bir sayıda ‘adres’ oluşturabilir.

Sanal para biriminin çekici bir diğer özelliği, bir işlemi etkin bir şekilde tamamlamak için bir üçüncü tarafa veya bir aracığa gerek duyulmamasıdır. Bunun nedeni, Bitcoin kullanıcılarının birbirleriyle doğrudan işlem yapabilmeleridir. Müşterilerini kendi fonlarını geri çekme ve yönetme yükümlülüğü bulunan bankalara kıyasla, Bitcoin işlemleri banka ücretlerine kıyasla çok düşük bir seviyededir.

Yatırımcılar için, Bitcoin’in finansal piyasalardaki fiyatının olağanüstü performansı, yüksek karlar için sanal para birimi satması veya alması için bir fırsat sağlar.

Avustralya’da Bitcoin ve diğer dijital para birimleri için, banka kapanışlarının ülke çapında bildirildiği bir dönemde ülke genelinde kurulan artan sayıda Bitcoin ATM’lerine dayanan çok umut verici bir gelecek var.

Bu kapanışlara göre, artan sayıda insan zaten çevrimiçi bankacılık hizmetini tercih ediyor ve tüketiciler tarafından nakit kullanımında zaten önemli bir düşüş var.

Bitcoin’in kısa vadede Avustralya ve dünyadaki büyümesine devam edip etmeyeceğini görmek gerçekten de ilginç olacak.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin