Avustralya merkez bankası CBDC’yi Ethereum blok zincirinde başlatacak
Avustralya merkez bankası CBDC’yi Ethereum blok zincirinde başlatacak

Avustralya merkez bankası CBDC’yi Ethereum blok zincirinde başlatacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avustralya Merkez Bankası (RBA), Ethereum blok zincirinde toptan bir CBDC başlatma planını açıkladı.

Avustralya Merkez Bankası (RBA), Ethereum blok zinciri tarafından desteklenecek tokenize edilmiş bir merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) potansiyel kullanımını keşfetmeye başladı.

ConsenSys ile ortaklık

Bu amaçla, RBA, Avustralya’nın en büyük iki bankası ve kripto para biriminin kurucularından Joseph Lubin’in öncülüğünü yaptığı önde gelen Ethereum yazılım şirketi ConsenSys ile ortaklık kurdu.

Projenin bulgularının 2021’in başlarında sunulması bekleniyor.

Avustralya’nın CBDC’ler konusundaki değişen duruşu

RBA başkan yardımcısı Michele Bullock, araştırma projesinin amacının, şirketler veya diğer bankalar gibi kurumlar arasındaki işlemleri içeren toptan finans piyasaları için bir CBDC’nin uygulanabilirliğini test etmek olduğunu ifade ediyor ve şöyle diyor:

“Bu piyasalarda bir CBDC’nin kullanılması durumu açık bir soru olmaya devam ederken, Avustralya ödeme sisteminde toptan bir CBDC’nin gelecekte bir rolü olup olmadığını araştırmak için endüstri ortaklarıyla işbirliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz.”

Toptan bankacılık, hizmetlerin halka sunulduğu bireysel bankacılığın tam tersidir.

2017’de RBA başkanı Philip Lowe, merkez bankasının toptan veya perakende dijital para birimi çıkarmayı planlamadığını iddia etmişti.

Merkez bankası, perakende odaklı bir CBDC’ye karşı düpedüz küçümseyen duruşunu değiştirmedi. Eylül raporunda RBA, Avustralya’nın yeni ödeme platformunun (NPP) onu diğer ülkelere kıyasla daha avantajlı bir konuma getiren verimliliğini överken, ihraç edilmesinin gerekli olmadığı sonucuna vardı.

Diğer CBDC girişimleri

Çin ve İsveç şu anda büyük ekonomiler arasında küresel CBDC yarışına liderlik ediyor ve Çin halihazırda dijital yuanını test ediyor.

Geçen ay, Bahamalar, “Sand Dollar” isimli dijital para birimini resmi olarak piyasaya süren ilk ülke oldu.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) 1 Kasım’da dijital bir euro hakkında kamuya açık bir anket yapmaya başladı.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin