Avustralya kripto paraların vergilendirilmesi konusunda topluluk danışmanlığı başlatıyor
Avustralya kripto paraların vergilendirilmesi konusunda topluluk danışmanlığı başlatıyor

Avustralya kripto paraların vergilendirilmesi konusunda topluluk danışmanlığı başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avustralya kripto paraların vergilendirilmesi konusunda topluluk danışmanlığı başlatıyor. Avustralya’nın resmi vergi dairesi, kripto para birimleriyle ilgili vergi yönergeleri hakkında geri bildirim almak için bir halk konsültasyonu (danışmanlığı) başlatıyor.

Avustralya kripto paraların vergi klavuzunu güncelliyor

Bu hafta yapılan bir açıklamada, Avustralya Vergi Dairesi (ATO), belirli vergi olaylarına nasıl yaklaşılacağı ile ilgili önerileri kabul ettikten sonra, kripto para birimi vergi kılavuzunun güncelleneceğini doğruladı.

Kamuoyunun artan baskısı altında ATO, artık kripto paraya vergi yükümlülüklerine uyulduğunda yaşanan pratik sorunları anlamamıza yardımcı olacak bir “topluluk danışmanlığı” başlatıyor.

Topluluk danışmanlığı kripto paraların vergilendirilmesi konusunda ortaya çıkan sorunları ele alacak

ATO konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

Bu istişarenin amacı, kripto para cinsi işlemlere ilişkin vergilendirme yükümlülüklerine uymaktan kaynaklanan pratik uyum sorunları hakkında geri bildirim almak. Özellikle, vergi mükelleflerinin sermaye kazançları vergisi (CGT) için herhangi bir sermaye kazancı ve zararı hesaplayabilme ve bunlara dayanan yeteneklerini etkileyebilecek pratik konularla ilgileniyoruz.

Güncellenmiş rehber, özellikle kripto para ticaretine ilişkin tanımlamalara yer veriyor. Örneğin; bir kripto para türü olan Bitcoin’i tanımlıyor. Şimdi kripto paraları bir mülk olarak kabul etmek için “maddi olmayan varlık” olarak tanımlamak gerekiyor. Bir çok durumda hem bireyler hem de işletmeler tarafından kullanılan kripto paraların vergi işlemlerinin daha ayrıntılı bir özetinin yanı sıra sermaye kazancı vergisi (CG) hesaplamalarını da içeriyor. Daha özel olarak, bir kripto para birimini diğerine aktardıktan sonra sermaye kazancı elde eden yatırımcılar artık vergi yükümlülüklerine tabi olacak.

Her bir işlem için kayıtların, kayıt tutma kurallarına uygun olarak kaydedilmesi gerekiyor

ATO, her bir işlem için kayıtların, kayıt tutma kurallarına uygun olarak kaydedilmesi gerektiğini belirtiyor ve sözlerine şunları ekliyor:

Bu her bir öğenin, ilgili Avustralya doları değerleri ile birlikte alındığında ve satıldığında ayrı olarak hesaba katıldığı ve kaydedildiği anlamına gelir.

Kamuoyu istişaresi 20 Nisan’a kadar sürecek

Vergi dairesi, kriptodan kripto değişimine ilişkin her bir işlem için kayıt tutma konusunda ısrar etti. Ayrıca ATO, herhangi bir kripto para birimi işleminde aşağıdaki ayrıntıların kaydının da tutulması gerektiğini belirtti:

  • Kripto işleminin tarihi
  • İşlem anında Avustralya doları cinsinden kripto para biriminin değeri
  • Sadece kripto para adresi olsa bile işlemin ve alıcının amacı ve detaylı bilgisi

20 Nisan’a kadar sürecek olan kamuoyu istişaresi Avustralya hükumetinin, ilk olarak tartışmalı çifte vergiyi kaldırma sözü vermesinden yaklaşık iki yıl sonra, kripto para birimini içeren işlemlerin çifte vergilendirilmesine son vermesinin ardından geldi.

Ccn

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin