Dev Bitcoin borsasının CEO’su: Bu altcoin henüz ralliye başlamadı
Dev Bitcoin borsasının CEO’su: Bu altcoin henüz ralliye başlamadı

Avustralya hükümeti blok zinciri için büyük bir yatırımın eşiğinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avustralya Başbakanı, Federal Hükümetin bugüne kadarki en büyük blockchain yatırımını açıkladı. İki pilot uygulama yaklaşık 5 milyon dolar alacak.

574 milyon dolarlık plan

Avustralya hükümeti bu hafta, dağıtık muhasebe teknolojisi girişimleri için yedi rakamlı hibeleri içeren 574 milyon dolarlık Dijital İş Planını açıkladı.

Önümüzdeki haftanın Federal Hükümet bütçesi öncesinde Başbakan Scott Morrison tarafından duyurulan plan, “iş uyum maliyetlerini azaltmaya yönelik iki blok zinciri pilot uygulaması” için 4,95 milyon ABD doları destek veriyor. Morrison konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer veriyor:

“Plan, süresi geçmiş yasal engelleri kaldırarak, küçük işletmelerin kapasitesini artırarak ve ekonominin tamamında teknolojinin alımını destekleyerek Avustralya’nın ekonomik iyileşmesini destekliyor.”

Piper Alderman ortağı Michael Bacina, yaptığı açıklamada bu iki projenin “blok zincirinin değerini göstermeye ve açığa çıkarmaya yardımcı olmak için” önemli olduğunu söyledi:

“Tüm dünyada blok zincirinin benimsenmesinin hızlanmasıyla, bu finansman Avustralya blok zinciri endüstrisi ve yerel uzmanlığımız için çok hoş bir destek oldu.”

Hedefler neler?

Planın bir parçası olarak, yeni bir dijital kimlik sistemine doğru 183 milyon dolar ve tek bir işletme sicilini geliştirmek için 301 milyon dolar dahil olmak üzere dağıtılmış muhasebe teknolojileriyle kesişebilecek çeşitli teknolojik girişimler için 480 milyon dolar ayrıldı. Bu hamle ile işletmelerin hızlı bir şekilde görüntüleme sağğlaması güncelleme işlemlelerini yapması ve  ve işletme kayıt verilerini tek bir yerde tutabilmesi hedefleniyor.

Endüstri, Bilim, Enerji ve Kaynaklar Bakanlığı’ndan Ulusal Blok Zinciri Lideri Chloe White, doğrudan finansmanı “bugün Avustralya blok zinciri için büyük bir kazanç” olarak nitelendirdi ve bu hamlenin “Hükümetin sektörde yaptığı en büyük yatırım” olduğunu ekledi.

White, son sekiz aydır Avustralya’nın Ulusal Blok Zinciri Yol Haritasını uygulamak için endüstri liderleriyle yakın bir şekilde çalışıyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin