Stellar: SDF, 2021 için en önemli öncelikleri açıkladı, akıllı sözleşme işlevini inceliyor
Stellar: SDF, 2021 için en önemli öncelikleri açıkladı, akıllı sözleşme işlevini inceliyor

Avustralya dolarına bağlı yeni stablecoin, Stellar (XLM) Blockchain’inde başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avustralya doları (AUD) ile değerini koruyacak ve tüketici ve iş kullanımları için tasarlanan yeni bir stablecoin Stellar (XLM) Blockchain’inde piyasaya sürülüyor.

Stellar (XLM) Blockchain’inde yayınlanacak olan stablecoin, farklı kullanım durumları sunuyor

Salı günü Las Vegas’taki Money 20/20 konferansında, Avustralyalı bir online ödeme işlemcisi olan Novatti Group, 19 Kasım’da başlayacak olan Novatti AUD Utility Token’i duyurdu. Token, AUD ile 1:1 desteklenecek.

Geleneksel olarak stablecoin’ler, kripto para birimindeki trader’ların borsalar arasında hızlı bir şekilde para taşımasını sağlayan bir araç. Ancak Novatti, paralı havale veya alımlar gibi daha yaygın kullanım durumlarını da sağlayacak.

Birçok kurum şimdiden Novatti AUD Utility Token'e ilgi gösteriyor

Birçok kurum şimdiden Novatti AUD Utility Token’e ilgi gösteriyor

Novatti’nin genel müdürü Peter Cook, konuya yönelik şunları söyledi:

İnsanların Avustralyalı işletmelerin mallarını satın almak için stablecoin’lerini kullanacaklarını düşünüyoruz. Ayrıca, bunların faturaların ödenmesi veya Avustralya içindeki hizmetler için de kullanılacağını düşünüyoruz.

Lisanslı bir ödeme distribütörü olan Novatti, Avrupa ve Güney Afrikalı havale sağlayıcı MoniSend gibi Vox Telecom gibi müşterilere ödeme yapmakta. Cook, Novatti’nin müşterisinin ötesinde birçok kurumun  Novatti AUD Utility Token’e ilgi gösterdiğini belirtiyor. Peter Cook, konuya yönelik şunları söyledi:

Dijital varlıklara erişmek isteyen lisanslı para hizmeti işletmeleri, bankalar ve işletmeler ile çalışacağız. Novatti halka açık bir şirket, Avustralya borsasında listeleniyor. Bu yüzden kullanıcılara çok güven vermelisiniz.

Bu yıl birçok stablecoin piyasaya sürüldü

Bu yıl birçok stablecoin piyasaya sürüldü

Stablecoin’ler bu yıl fazlaca piyasaya sürüldü. Bu yıl Circle‘ın USD Coin’i (USDC), TrustToken’ın TrueUSD’si ( TUSD), Paxos’un Paxos Standart Dolar’ı (PAX) ve Winklevoss kardeşlerin Gemini Dollar’ı (GUSD) piyasaya sürüldü.

Dün bildiriğimiz üzere, Goldman Sachs gibi finans sektöründeki büyük isimlerle desteklenen Blockchain firması Circle’ın stablecoin’i olan USD Coin (USDC), Salı günü popüler kripto para borsası Coinbase’de piyasaya sürüldü.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin