G20 Finansal İstikrar Kurulu: “Stabilcoinler büyük tehditler yaratıyor.”
G20 Finansal İstikrar Kurulu: “Stabilcoinler büyük tehditler yaratıyor.”

Avustralya’nın ilk dolar destekli Stablecoin’i 2019’da piyasaya sürülecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avustralya dolar destekli Stablecoin için 2019’u işaret etti. ABD Doları ve Avro gibi diğer para birimlerinde olduğu gibi, Avustralya da ilk Aussie destekli Stablecoin’ini çıkarmak üzere.

Avustralya dolar destekli Stablecoin için iki büyük şirketi uzlaştırdı

Bu gelişme Avustralya’daki en eski kripto para borsalarından biri olan BitTrade ve Blockchain istihdam platformu Emparta’nın ortaklığıyla sağlanacak. İki firma önümüzdeki yıl başlatılması beklenen Stablecoin’in tasarlanması ve piyasaya sürülmesinde işbirliği yapacak.

BitTrade Ticaret Müdürü Jonathon Miller’a göre AUD destekli Stablecoin, piyasada mevcut olan boşluğu dolduracak ve kripto paralarla ilgili vahşi dalgalanmalara karşı bir tampon görevi görecek.

Stablecoin’in güveni artıracağına, geniş çapta benimsemeyi hızlandıracağına ve özellikle Avustralya’da uygun düzenleyici ortamlar söz konusu olduğunda Blockchain tabanlı finansal uygulamaların omurgası olarak işlev görebileceğine inanıyoruz.

Prototip aşaması

İki firma şu anda bir aydan biraz fazla bir sürede tamamlanacak bir prototip üzerinde çalışıyor. Emparta’ya göre, talepteki tam kullanılabilirlik, AUD destekli Stablecoin ile dünyanın en iyi bilinen Stablecoin’i Tether arasında var olan temel farklılıklardan biri olacak. Emparta, bir Medium gönderisinde, Stablecoin’in ilk hazinesinin kıta ülkesinde bulunacağını da açıkladı.

Emparta’dan açıklama geldi:

İlk hazine Avustralya’da ortak platformları (Bit Trade ve Emparta ödemelerini) desteklemek ve ilk Avustralya Doları destekli Stablecoin’i sunmak için kullanılacak.

Geçtiğimiz günlerde Kriptoparahaber, Winklevoss kardeşler tarafından başlatılan USD destekli bir Stablecoin’i duyurmuştu.

Stablecoin Naysayer

Ancak bu Stablecoinler fiat para birimleri ile kripto para birimleri arasında bir köprü görevi görmesine rağmen, istikrarlı bir şekilde tüm kesimlerde sıcak karşılanamadı. Örneğin, Gemini tarafından yapılan açıklamadan kısa bir süre sonra, Berkeley’deki Kaliforniya Üniversitesi’nde ekonomi profesörü olan Barry Eichengreen, Stablecoinler’in yaşayabilirliğini sorgulayan bir çalışma yapmıştı.

Eichengreen’e göre, tam olarak güvence altında olan Stablecoinşer, düzenleyici firma için büyük masraflar içeriyor. Çünkü Stablecoin her birimi, sabitlediği varlığın eşdeğeri tarafından desteklenmeli. Diğer taraftan, yarı teminatlı olanlar, ihraç eden kurumda inanç ve güvenin kaybedilmesi durumunda banka mevduatı karşılığı eşdeğerdir.

Bu argümanlara rağmen, BitTrade ve Emparta’nın AUD destekli Stablecoin’i, kripto dünyasının duyacağı son kripto para değil!

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin