Avustralya CBA bankası, kripto hizmetleri vermeye hazırlanıyor!
Avustralya CBA bankası, kripto hizmetleri vermeye hazırlanıyor!

Avustralya CBA bankası, kripto hizmetleri vermeye hazırlanıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Avustralya’da bulunan Commonwealth Bank (CBA), müşterilerinin kripto varlık satın almasını, satmasını ve elinde tutmasına izin vermeye hazırlanıyor. Böylece ülkede kripto hizmetine izin verecek ilk banka olacak. Commonwealth Bank 3 Kasım tarihinde küresel kripto borsası olan Gemini ve blockchain analiz şirketi olan Chainalysis ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

Bu gelişmenin bir önemi ise CBA’nın Avusturalya’nın en büyük bankası olması ve ülkede hizmet verecek olan ilk banka olması oldu. İleriye dönük olarak, bankanın CommBank uygulaması, API’ler aracılığıyla doğrudan müşteriler için kripto değişimi ve saklama ile ilgili hizmetleri bir araya getirecek. CBA CEO’su Matt Comyn şunları söyledi:

Bankacılığı yeniden tasavvur etmeye kararlıyız ve yatırım ve alışveriş dahil olmak üzere CommBank uygulamasına daha fazla işlevsellik getirme çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu özellikler, denemeden sonraki yıl kademeli olarak sunulacak. Pilot uygulamanın ise birkaç haftaya başlamasını planlıyoruz.

Banka, teklifin müşterilerinden gelen artan talep üzerine geldiğini ifade etti. Müşterilerden gelen dijital paralara yönelik talebin artması ve önemli kişilerin bu alanda yer almasının hem zorluk hem de fırsat yarattığını söyledi. CEO ayrıca CBA’nın kripto ticaretinde “yetenek, güvenlik ve güven sağlama” konusunda önemli bir rol oynayabileceğini de ifade ediyor.

Chainalysis CEO’su ve Kurucu Ortağı Michael Gronager’a göre,

CBA gibi finansal kurumlar, kripto para biriminin güvenli bir şekilde benimsenmesinde ayrılmaz bir rol oynuyor.

Bu gelişme üzerine tepkilerin çoğu olumlu yönde oldu. Örnek verecek olursak Jefferies bankacılık analisti Brian Johnson, CBA’nın kripto stratejisini “akıllı” olarak nitelendirdi ve şu yorumu yaptı:

Çok sayıda genç müşteriye sahipler ve onlara tutunuyorlar ve daha fazla insanın birden çok işleve sahip uygulamalarıyla ilgilenmesini sağlıyorlar, bu da onları uzun vadeli değer olmasını sağlıyor.

Avustralya’nın iddialı planları

Daha geçen hafta, ülkenin finansal gözlemcisi, kripto destekli borsada işlem gören ürünler (ETP’ler) hakkında yeni yönergeler yayınlamıştı. Bu gelişmenin ardından, Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC), perakende yatırımcılar için kripto çerçevesinde düzenlenmiş yatırım araçlarına izin verdi.

Ada ülkesinde kripto ürünlerine olan talebin hızla artmasıyla birlikte, Avustralya Senatosu komitesi geçtiğimiz günlerde sektörde lider olmak için diğer iddialı planlar arasında kripto borsaları için yeni lisanslama önerisinde bulundu.

Teklif, Merkezi Olmayan Otonom Kuruluşları [DAO’lar] yöneten yeni yasalar, DeFi’deki sermaye kazançlarının vergilendirilmesi ve yenilenebilir enerji kullanan kripto madencileri için vergi indirimi içeriyor.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin