Avustralya Blockchain teknolojisi ile sahte kimlikleri önleyecek
Avustralya Blockchain teknolojisi ile sahte kimlikleri önleyecek

Avustralya Blockchain teknolojisini yeni ehliyetlerde kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avustralya’nın Yeni Güney Galler hükümeti, bu yılın başlarında gerçekleştirilen başarılı bir yasa onayı sonrasında bölgede Blockchain tabanlı dijital sürücü ehliyetine geçiş yapmaya hazırlanıyor. Avustralya Blockchain teknolojisini ehliyet alanında Secure Logic şirketi sayesinde kullanacak.

Avustralya Blockchain teknolojisi ile sahte kimlikleri önleyecek

Secure Logic’in CEO’su Santosh Devaraj konu hakkında görüşlerini şu sözlerle açıklıyor:

Blockchain uygulaması, sahte kimlikleri tespit ederek, sofistike sahtekarlara bir son vermeye yardımcı olacak. Çoğu zaman ehliyet bilgileri yalnızca yüzeysel olarak kontrol edilir ve bu durumu artık Blockchain teknolojisiyle değiştireceğimizi düşünüyoruz. Ayrıca, hükümet işleriyle ilgili sıra beklemek zaman harcamak veya bir şeyleri kanıtlamak gibi durumlar son buluyor. Çünkü bunlar, hizmet sunmaya eğilimli, zaman alıcı, pahalı ve pratik olmayan yollardır.

Teknolojinin yaygınlaşması için ilk olarak, Eastern Beaches bölgesinde bulunan 140.000’den fazla sürücü pilot uygulamaya alınacak. NSW hükümeti, 2019 yılı sonuna kadar bu yılki bütçede proje için Yenilik ve Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na 9,3 milyon AU ödenek verdiklerini ve eyalet çapında bir sahiplenme beklendiği için gelecekte daha fazla yatırım yapılacağı belirtiyor. Hükümet hizmetlerini gerçekleştirmeyi ve kamu hizmetlerini düzene sokmanın yanı sıra Blockchain sürücülerin de gizlilik endişelerini ortadan kaldırıyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin