featured

Avustralya, Bitcoin’i Yasallaştırmaya Yöneliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Farklı siyasi partilerden Avustralyalı senatörler Avustralya merkez bankasını Bitcoin’i yasallaştırmayı düşünmeye çağırdı.

 Sydney Morning Herald haberine göre, Senatör Sam Dastyari ve Senatör Jane Hume merkez bankasına ortak bir duyuru yaptılar;

“Bitcoin’i resmi bir para birimi birimi olarak benimseyin veya Kripto para sektörünün 145 milyar dolarlık pazarından, Avustralyanın gelecekteki rekabet gücünü riske atın.”

Devrimci sıçrama

Senatör Sam Dastyari:

“Bu, Reserve Bank ve Avustralya finans kurumları için devrim niteliğinde bir sıçrama olacaktır, burada Parlamentoda yapmak istediğimiz şey, [Avustralya Bitcoin blok zinciri için] bu sıçrayışa izin vermek için politik ortam yaratmaktır”.

Ayrıca şunları ekliyor:

“Avustralya için sorulacak soru şu ki takip edecekler ya da liderlik edecekler. Bunu yapmak için iki partili bir yol bulmamız gerekiyor: Artık ucuz mal ve hizmetler üretmek için Asya komşularımızla rekabet edemiyoruz. Finansal hizmetler söz konusu olduğunda rekabet edebilir ancak bu büyük, cesur kararlar almamız anlamına gelecektir. “

Bu arada Senator Hume da, ülkedeki Blockchain gelişmesinin teknolojik devrimin ana katkısı olacağına inanıyor;

“Hükümet, akademi ve özel sektör için fırsatlar muazzam”

Bitcoin her zamankinden yüksek

İki senatörde Bitcoin’in son zamanlardaki yüksek fiyat artışından etkilendiler.

Senatör Dastyari ve Hume’un yanısıra, bir başka Avustralyalı yasa koyucu, kripto para sektörünü desteklediğini gösterdi. Milletvekilleri Senatör Matt Canavan açık bir şekilde Bitcoin için daha fazla destek verme konusuna sıcak bakıyor.

Avustralya Dijital Para Birimi Ticaret Derneği Başkanı Ronald Tucker, hükümetin desteklediği bir sanal para biriminin sonunda uzlaşma sürelerini ve döviz değişimlerini ortadan kaldıracağına dair inancını yineledi.

cointelegrapf




Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin