Avrupa’nın kripto düzenlemesi küresel çapta bir standart olacak mı?

Avrupa’nın kripto düzenlemesi küresel çapta bir standart olacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Sıkı kripto düzenlemesi için artan talebin olduğu bir zamanda, Avrupalı yetkililer bir dizi kural üzerinde anlaştı. Geçtiğimiz günlerde yapılan toplantıyla beraber yetkililer kararda mutabık kaldılar.

Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi müzakerecileri, kripto varlıklarla ilgili yeni kurallar konusunda Konsey ile geçici bir siyasi anlaşmaya vardı. Bu anlaşmanın detayları paylaşıldı. Bu toplantıda stablecoin ve DeFi gibi alanlara net bir durum gelmedi.

Kripto Varlıklarda Piyasalar (MiCA) kuralları, kripto varlıklar için denetim, tüketicinin korunması ve çevre koruma önlemleri hakkında hükümler getirecektir. Kararlaştırılan temel hükümler arasında, kripto varlıkları ihraç eden ve ticareti yapanlar için de geçerlidir. Kurallar, kripto işlemlerinin şeffaflığını, ifşa edilmesini, yetkilendirilmesini ve denetlenmesini kapsar .

Avrupa’nın yeni kripto kuralları şeffaflık sağlayacak

Yeni MiCA kuralları, kripto oyuncularının tüketicileri varlıklarla ilgili riskler, maliyetler ve ücretler hakkında bilgilendirmesini zorunlu kılıyor. Ayrıca, yeni yasal çerçeve, varlıkların halka açık tekliflerini düzenleyerek piyasa bütünlüğünü ve finansal istikrarı destekleyecek.

Yetkililer, NFT’ler, DeFi ve stablecoin’ler gibi konularda ise tam bir netlik kazandıramadı. Bir kripto meraklısı olan Patrick Hansen, yatırımcıların hala bu yönlerde daha fazla netlik aramaları gerektiğini söyleyerek şunları ekledi:

“Henüz tüm yönlerde %100 netlik yok. Bu yüzden lütfen bu noktalara daha derinlemesine bakın.”

MiCA’ya göre, düzenleme küresel bir standart olabilir

Avrupa Halk Partisi üyesi Stefan Berger, MiCA kurallarının bir Avrupa başarısı olduğunu söyledi. Avrupa Halk Partisi üyesi Stefan Berger, 

“Kripto dünyasında, MiCA küresel bir standart belirleyici olacak. MiCA, uyumlu bir pazar sağlayacak. Kripto varlık ihraççıları için yasal kesinlik sağlayacak. Hizmet sağlayıcılar için eşit bir oyun alanı garanti edecek ve müşteri koruması için yüksek standartlar oluşacaktır.”

Avrupa tarafından atılan bu adım tüm dünya üzerinde belli bir etki oluşturması bekleniyor. Eğer doğru uygulamalar olursa tüm dünyaya örnek olacak. Bu aynı zamanda küresel anlamda belli bir standart anlamını da taşıyacak.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin