ECB Başkanı Christine Lagarde’nin Dijital Euro ile İlgili Açıklaması
ECB Başkanı Christine Lagarde’nin Dijital Euro ile İlgili Açıklaması

Avrupa’nın en köklü bankalarından biri euro endeksli stabilcoin çıkardı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Avrupa’nın en eski bankalarından biri olan Bankhaus von der Heydt, bugün gerçekleştirilen basın açıklamasına göre Stellar tarafından desteklenen euroya sabitlenmiş bir stabilcoin başlattı.

Yeni dijital varlık, Berlin merkezli Blockchain girişimi Bitbond ile ortaklaşa piyasaya sürüldü.

Euro endeksli stabilcoin piyasada

Stellar Development Foundation CEO’su Denelle Dixon, “yüksek kaliteli” düzenlenmiş euro stablecoin’in, geleneksel finans ve blok zinciri endüstrisi arasındaki yakın iş birliği vaadinin bir kanıtı olduğunu iddia ediyor:

Stellar’a yüksek kaliteli, banka tarafından ihraç edilen bir euro varlığı eklemek, DSTOQ, Vibrant ve Lobstr gibi Stellar tabanlı uygulamalar tarafından yararlanılan yeni bir finansal inovasyon dalgasını güçlendirerek, ağımızdaki kullanıcılarımız için önemli işlevler sunacak.

1754’te kurulan Münih merkezli Bankhaus von der Heydt, Stellar blok zincirinde doğrudan bir stabilcoin çıkaran ilk bankacılık kurumu oldu.

Stellar son dönemde sabit kripto paralar ile ilgili önemli çalışmalar yaptı

Banka ilk olarak, tokenleştirme stratejisini açıkladığı temmuz ayında euro endeksi kripto para birimini çıkarma planını duyurmuştu. Bankhaus von der Heydt’in genel müdürü Philipp Doppelhammer’e göre stabilcoin, kripto ödeme firması SatoshiPay tarafından halihazırda benimsenmiş durumda:

İlk kullanım durumumuzda, bir Blockchain ödeme şirketi ve Stellar ağının ilk üyelerinden biri olan SatoshiPay, EURB’mizi DTransfer hizmetine entegre edecek.

XRP’nin en doğrudan rakibi olan Stellar, son zamanlarda stabilcoin endüstrisinde büyük adımlar attı. Ekim ayında USD Coin (USDC) stablecoin’in ihraççısı Circle, 2021’in başlarında ikinci en büyük dolar endeksli kripto para biriminin Stellar tabanlı bir versiyonunu piyasaya süreceğini duyurmuştu.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin