featured

Avrupanın En Büyük Limanında Blockchain Araştırma Labaratuarı Kuruldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa’nın en büyük gemi limanı olan Hollandanın Rotterdam limanı, blockchain teknolojisi üzerine adamış bir araştırma laboratuarı açıyor.



 
 “Bölgesel özel sektör için bilgi merkezi” olarak düşünülen ve uygulanan araştırmalara yönelik olarak tasarlanan ve “BlockLab” adı verilen sözleşme, Rotterdam Belediyesi ile liman otoritesi  arasında blok zincirinin liman lojistiği düzenleme potansiyelini  araştırmak için kuruldu.

Bir  basın bültenine göre , ilk adımlar, bulut yazılımı şirketi Exact ve ABN AMRO bankasıyla ortak olarak geliştirilen ve liman lojistiği sektöründe stok finansmanına yardımcı olmak için bir blockchain uygulamasının başlatılmasını içeriyor  .

Rotterdam’ın ekonomik işlerden sorumlu belediye başkan yardımcısı Maarten Struijvenberg şunları söyledi :

“Blockchain” hakkında büyük söylentiler var, ama aslında tam olarak işlevsel pek çok uygulama yok. Bunu BlockLab ile değiştireceğiz. Bu önemlidir, çünkü bir sonraki ekonomiyi başlatmak için gerçek yeniliklere ihtiyacımız var. Ve blockchain onlara kavuşmamıza yardımcı olabilir. “

Bununla birlikte , BlockLab’daki araştırmaların  tamamı, tamamen liman ile ilişkili olmayacaktır. Söz konusu serbest bırakma ayrıca, “enerji geçişi” olarak adlandırılan şeylere (örneğin firmaların  artık ısı ticareti yapmasına ve kentin elektrik ticaretinde bulunmalarına izin vermek) yardımcı olması için blok zinciri keşfetme konusundaki ilgisini ortaya koyuyor .

Bu, limanın blockchain alanında yaptığı ilk çaba değil. Geçtiğimiz yıl yetkili, 14 büyük banka ve üniversitenin yanı sıra bir lojistik alanındaki blockchain fırsatlarını keşfetmek için bir blockchain konsorsiyumuna katılacağını duyurdu .

coindesk



Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin