featured

Avrupa Merkez Bankasından flaş karar! Kripto paralara etkisi nasıl olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, enflasyonun bölgeyi ABD kadar kötü etkileyeceğini düşünmediği için Euro Bölgesi faiz oranlarını %0’da tuttuklarını açıkladı.

Federal Rezerv, yükselen enflasyon ortamında faiz artırımlarını tehdit etmeye devam ederken, ECB farklı bir yaklaşım benimsedi. Banka Başkanı Christine Lagarde, enflasyonu yalnızca kısa vadeli bir sorun olarak değerlendirerek “bir karara varmayacaklarını” söyledi.

Faiz oranları değişmedi

CNBC tarafından bildirildiği üzere, ECB’nin yeniden finansman oranı %0’da kalacak. Bu arada, marjinal borç verme oranı %0,25’te, mevduat faiz oranı ise -%0,5’te kalacak.

Karar, bölgede ABD’ninkine benzer şekilde yükselen enflasyon göz önüne alındığında sürpriz olabilir. Euro Bölgesi’nin yıllık enflasyonu Ocak ayında %5,1 olarak geldi ve ekonomistlerin %4,4’lük beklentisini gölgede bıraktı.

Bugün erken saatlerde Lagarde, enflasyonun beklenenden daha uzun süre sabit kalmasının beklendiğini, ancak yıl sonuna doğru soğuyacağını kabul etti. Yaklaşık iki ay önce de benzer yorumlar yapmış ve enflasyonu 2022 boyunca bankanın hedef oranına doğru azalan bir “kambur” olarak tanımlamıştı.

Bununla birlikte bankanın Aralık ayında beklediğine kıyasla, enflasyon risklerinin yakın vadede “yukarı yönlü” olduğunu söyledi. Ekonomi tam kapasiteye dönerse, enflasyonun daha da yükselebileceğini iddia ediyor.

Lagarde, “Enflasyon hakkında çok kapsamlı ve derinlemesine bir tartışma yaptık” dedi.

“Sahip olduğumuz en son bilgilere ve bunun orta vadeli görünümümüz üzerindeki etkisine odaklandık.

Başkan, Avrupa enflasyonunu ABD’deki enflasyonla karşılaştırdı ve şu anda talep odaklı değil arz yönlü olduğunu belirtti. “ABD pazarının karşılaştığı aynı tür enflasyon artışlarını yaşamamız pek olası değil” dedi.

Banka politikası kripto için ne anlama geliyor?

Son iki ayda Fed, Aralık ayında %7 ile 40 yılın en yüksek seviyesine ulaşan enflasyonla mücadele için Mart ayından itibaren faiz oranlarını artıracağını defalarca iddia etti. Bu yorumlar hem kripto para birimlerini hem de borsaları sallama eğiliminde oldu.

Bitcoin, sabit 21 milyon token arzı nedeniyle yatırımcılar için giderek artan bir şekilde bir enflasyon koruması olarak görülüyor. Bu nedenle, yüksek enflasyon haberleri tarihsel olarak fiyatı artırırken, yüksek faiz oranlarına ilişkin endişeler tam tersini yaptı.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin