Avrupa Merkez Bankası, kripto raporu yayınladı: Kritik ifadeler var
Avrupa Merkez Bankası, kripto raporu yayınladı: Kritik ifadeler var

Avrupa Merkez Bankası, kripto raporu yayınladı: Kritik ifadeler var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Avrupa Merkez Bankası (ECB) bugün kripto ile ilişkili finansal istikrar riskleri hakkında bir rapor yayınladı. Raporda, büyüme ve piyasa entegrasyonundaki mevcut eğilimler devam ederse, kripto varlıkların finansal istikrar üzerinde bir etkisi olacağı vurgulanıyor.

“Kripto varlık piyasalarında finansal istikrar risklerinin şifresinin çözülmesi” başlıklı rapor, kriptonun bireysel yatırımcıların güvenliğine ve bir bütün olarak Euro Bölgesi’nin finansal istikrarına getirdiği algılanan tehditleri kategorize ediyor.

Rapor, hem bireysel hem de kurumsal yatırımcılardan kripto talebinin arttığını kabul ediyor. Kripto piyasasının tüm küresel finansal sistemin yalnızca %1’ini temsil etmesine rağmen, 2008/2009’da finansal sistemin çökmesine neden olan yüksek faizli ipotek piyasalarıyla halen benzer bir boyuta sahip olduğuna dikkat çekiyor.

Raporda oynaklığın yüksek seviyelerinden de bahsediliyor, ancak bunun yıllar içinde azaldığı kabul ediliyor.

Bunun yanı sıra rapor, portföylerde çeşitlendirme olarak kriptonun kullanışlılığı, kripto ve diğer yüksek riskli varlıklar arasında son haftalarda görülen korelasyona atıfta bulunarak şüphe uyandırdı.

Rapor, kripto varlıklarının iyi değer depoları olmadıkları ve bir ödeme aracı olarak güvenilir olmadıkları göz önüne alındığında çoğu bireysel yatırımcı için uygun olmadığını iddia etti. Belge ayrıca yatırımcıların yatırdıkları paranın “büyük bir kısmını” veya “tümünü” kaybedebilecekleri konusunda uyardı.

AB düzenlemesinin önerildiği, ancak henüz anlaşma aşamasında olduğu belirtiliyor. Finansal istikrar risklerinin sağlıklı bir şekilde değerlendirilebilmesi için bilgi ve verilerin yeterince net olmadığı da kaydedildi.

Raporda, kripto varlık piyasaları geliştikçe finansal istikrar için daha büyük riskler oluşturacağı sonucuna varılıyor. Finansal piyasalar ve kripto arasındaki “bağlılık”, finansal istikrar riskleri potansiyeline işaret ediyor ve son olarak, “kripto varlık ekosistemindeki düzenleyici ve veri açıklarını kapatmanın” önemi belirtildi.

cryptodaily


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin