featured

Avrupa Birliğinden Yeni Başlayan Blockchain Projelerine Yatırım

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa Birliği, Blockchain de dahil olmak üzere çeşitli projeler üzerinde çalışan start up (yeni harekete geçmiş girişimler) girişimlerine  5 Milyon Euro‘luk yatırım yaptı.

Halka açık verilere göre şimdiye dek bu teknolojiye dair altı tane araştırma ve geliştirme uygulaması Horizon 2020 girişimi desteği aldı.




 

Geçtiğimiz hafta Avrupa Komisyonu’nun KOBİ’ler Grubu  bu start-upların üç tanesi (Signaturit, Authenteq ve The Billion Group) tarafından yapılan işi “dijitial kimlik ve ödemeler üzerine hizmetleri geliştirmek” olarak tanımladı.

Horizon 2020 verileri, Avrupa Birliği’nin bu start-uplar grubuna 5,471,131 € katkı sağladığını gösteriyor. Gruptan üç tanesinin her biri 1 Milyon €‘nun üzerinde destek alırken diğer üçü yalnızca 50 Bin € yatırım aldılar.

Girişim, siayasal birliğin blockchain çalışmalarının odak noktalarından biri haline geldi. Geçtiğimiz ay Avrupa Komisyonu Horizon 2020 ile birlikte çalışacak bir “Sosyal Yararlar için Blockchain” yarışması düzenlemeyi planladığını açıkladı. Ayrıca Avrupalı araştırmacılar kripto para ile ilgili projeler için sermaye bulmak amacıyla bu programı inceledi.

Bu yılın başlarında Avrupa Komisyonu, temelini attığı Blockchain Gözlemevi ‘ni bu teknolojinin araştırma ve ilerletme ofisi haline getirmeye başladı.

koinbulteni

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin