Avrupa Birliği'nden flaş stabilcoin çağrısı: “Durdurun!”
Avrupa Birliği'nden flaş stabilcoin çağrısı: “Durdurun!”

Avrupa Birliği’nden flaş stabilcoin çağrısı: “Durdurun!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Önde gelen Avrupa Birliği üye ülkelerinin maliye bakanları, stabilcoin ve ihraççıları üzerinde önemli kısıtlamalar getirmesi çağrısında bulundu.

Reuters tarafından bildirilen habere göre çağrıyı bu hafta sonu Berlin’de düzenlenen bir AB etkinliğinin ilk gününde Fransa, Almanya, İspanya, Hollanda ve İtalya’dan yetkililer yayımladı. Reuters, Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz’un, düzenleyici gerekliliklere uymadıkları sürece stabilcoinlerin AB ülkelerine faaliyet göstermesine izin verilmemesi gerektiğini savunduğunu yazdı.

“Stabilcoin ve benzeri paralar ECB’yi zayıflatmamalı.”

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Merkez Bankası, yani ECB, para birimi ihraç etmesine izin verilen tek bankadır. Ve bu noktada, sözde Libra projesi de dahil olmak üzere herhangi bir proje tarafından tehlikeye atılamayacak veya zayıflatılamayacak bir kurumdur.

Euractiv’in yakın tarihli bir raporu, bu önlemlerin neye benzeyebileceğine olası bir ışık tuttu. Perşembe günü, sızdırılan taslak belgeleri gerekçe göstererek, Avrupa Birliği’nde kripto paralarla ilgili faaliyetleri denetlemek için “ulusal ve Avrupalı ​​yetkililerden” oluşan bir denetim grubunun oluşturulacağı bildirildi.

Çıkış, sözde “önemli” e-para biçimlerinin Avrupa Bankacılık Otoritesi’nin himayesinde düzenleneceğini ve kurallarına tabi olacağını söyledi. Yine de denetim organı, devlet ve AB düzeyinde mali otoriteleri içeren daha geniş bir gözetim çerçevesinin bir bölümünü oluşturacak.

Bu arada suçluların kripto para birimlerini mi geleneksel paraları mı daha çok kullandığı ile ilgili dikkat çeken bir araştırma yapıldı. Sonuçları buradan öğrenebilirsiniz.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


esenyurt medyum

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin