Avrupa Birliği kolları sıvadı: Stablecoin ve Blockchain kuralları geliyor!
Avrupa Birliği kolları sıvadı: Stablecoin ve Blockchain kuralları geliyor!

Avrupa Birliği kolları sıvadı: Stablecoin ve Blockchain kuralları geliyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa Birliği, Blockchain ve stablecoin gibi varlıkların kullanımıyla sınır ötesi ödemeleri daha hızlı ve daha ucuz hale getirmek için dört yıl içinde yeni kurallar getirecek.

Avrupa Birliği “anında” ödemelere hızlı bir geçiş istiyor

Reuters tarafından aktarılan bilgilere göre Avrupa Birliği, stabilcoin ve Blockchain gibi varlıkları kullanarak sınır ötesi ödemeleri daha hızlı ve daha ucuz hale getirmek için dört yıl içinde yeni kurallar getirecek. Avrupa Komisyonu, Euro bölgesindeki ödemelerin %78’inin nakit olduğu bir dönemde dijital finansın daha fazla kullanılmasını teşvik etme yoluna gitmek istiyor. Komisyon ayrıca, pandemik karantinalar nakitsiz ödemelerin artan rolünü gösterdiği için “anında” ödemelere hızlı bir geçiş istiyor.

Belgeler, Avrupa Birliği yöneticilerinin mevcut düzenlemelerin kripto varlıklara nasıl uygulanacağını açıklığa kavuşturmak için bir yasa tasarısı sunacak ve boşlukların olduğu yerlerde yeni rejimler belirleyecek. Belgeler, “2024 yılına kadar AB, finans sektöründeki dağıtık defter teknolojisinin (DLT) ve kripto varlıkların alımını mümkün kılan kapsamlı bir çerçeve uygulamaya koymalı” diyor. “Ayrıca bu teknolojilerle ilişkili riskleri de ele almalıdır.” ifadeleri yer alıyor.

Veri paylaşımı kolaylaştırılacak, AML ve kimlik kontrolleri tamamlanacak

Facebook, Libra tokeni için planlarını açıkladığında, geçen yıl politika yapıcıların gündemine sabit paralar ilk defa gelmişti. Ülkelerdeki merkez bankaları şimdi kendi bankalarını kurup kurmamayı araştırıyor.

Belgelerde, Brüksel’in “aynı risk, aynı kurallar, aynı düzenleme” ilkesini sürdürürken rekabeti ve daha geniş bir hizmet yelpazesini teşvik etmek için finans sektörü içinde veri paylaşımını kolaylaştırmak istediği bilgisi yer alıyor. Ayrıca bloğun önümüzdeki dört yıl içinde yeni müşterilerin kara para aklamayı önleme (AML) ve kimlik kontrolleri tamamlandıktan sonra hızlı bir şekilde finansal hizmetleri kullanmaya başlamasına izin verecek kuralları olması gerekiyor.

Rapor ayrıca, komisyonun tüketiciler üzerindeki anlık ödemeler için alınan ücretlerin etkisini değerlendireceğini ve normal kredi transferlerinden daha yüksek olmamasını sağlayacağını belirtiyor.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin