Avrupa Birliği, dijital devrimi kucaklamak için kripto para birimlerine yönelik yeni düzenlemeler önerdi
Avrupa Birliği, dijital devrimi kucaklamak için kripto para birimlerine yönelik yeni düzenlemeler önerdi

Avrupa Birliği dijital devrimi kucaklamak için kripto para birimlerine yönelik yeni düzenlemeler önerdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa Birliği (AB), ekonomik bloğun gerçekleşmekte olan dijital devrimi kucaklayabilmesi için yeni düzenlemeler öneriyor. Avrupa Komisyonu tarafından yayınlanan yakın tarihli bir teklif belgesinde amaç olarak, “piyasaya yenilik açısından liderlik etmek ve dijital finansın faydalarını tüm tüketiciler ve işletmeler için kullanılabilir hale getirmek” vurgusu yapılıyor.

Avrupa Birliği yeni kripto düzenlemeleri önerdi

Çerçeve belge, şu anda piyasada çalışan ve kripto para birimleri ve blok zinciri teknolojisi ile ilgili birkaç şirket olduğunu açıklıyor. Belgede belirtilen amaç ise, şirketlerin blok zinciri teknolojisine ve dijital varlıklara yatırım yapma ve bunları kullanma konusunda kendilerini rahat hissetmeleri için düzenlemeleri iyileştirmek şeklinde.

Rapora göre, kripto para birimlerinin ve diğer dijital varlıkların çoğu Avrupa Birliği finansal hizmetler mevzuatının kapsamı dışında kalıyor. Bu durum, tüketicinin ve yatırımcının korunmasına ve hatta piyasa bütünlüğüne ilişkin hükümlere tabi olmadıkları anlamına geliyor. Böyle bir yaklaşım, hem tüketiciler hem de piyasada faaliyet gösteren şirketler için riskleri açıkça artırıyor.

Avrupa Birliği’nin de stablecoinler hakkında daha fazla düzenleme eklemeyi planladığını belirtmekte fayda var. Bunlar, sabit bir fiyatı olan ve genellikle bir fiat para biriminin fiyatına bağlı olan dijital varlıklardır. Tether (USDT), yazı yazıldığı sırada dünyanın en büyük stablecoin’i durumunda.

Piyasanın düzenlenmesi şart

Önceki çerçevelerle karşılaştırıldığında, bu, mümkün olduğunca çok sayıda dijital varlık ve hizmeti düzenlemeyi amaçlamaktadır. Piyasada 7.000’den fazla kripto para birimi ve çok sayıda hizmet sağlayıcı bulunmaktadır. Bu piyasanın düzenlenmesi, kesinlik sağlayacak ve bu yeni varlıkların ekonomi ve toplum üzerindeki olumsuz etkilerini azaltacak.

Birkaç kripto meraklısı ve analisti, son belgeyi Avrupa Birliği ve kripto para piyasası için olumlu bir gelişme olarak görüyor. Örneğin, Global Macro Investor ve Real Vision Group’un kurucusu ve CEO’su Raoul Pal, AB raporu hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Bu yeni çerçevenin “oldukça olumlu” olduğunu ve hükümetlerin blockchain teknolojisini ve dijital varlıkları kucaklamaya çalıştığını gösterdiğini belirtti. Bununla birlikte, dijital varlıkları kucaklamanın bir dereceye kadar veya düzenlemelerle gelebileceğini itiraf etti.

Konuyla ilgili Pal, Twitter’da şunları söyledi:

“Avrupa’da Dijital Varlıkların geleceği hakkındaki bu AB belgesi oldukça iyimser. Hükümet yasaklarından korkanlarınız için bu yaklaşım, hükümetin amacının yasaklama olmadığını aksine bu alanı bazı yasal düzenlemelerle kucakladığını gösteriyor.”

usethebitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin