featured

Bu kritik seviyede tutunması lazım! AVAX yükselişe geçmeyi başarabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – AVAX fiyatının 95 dolardan ikinci kez reddedilmesi, yatırımcıların şu anda satış eğiliminde oluklarına işaret ediyor. Bu yazının yazıldığı sırada 77,5 dolardan işlem gören AVAX, son dört gün içinde %16,5 oranında bir düşüş kaydetti. Ayrıca, 78 dolardan gelen düşüş çift dip formasyonunun tamamlandığını ve daha fazla satışı desteklediğini gösteriyor.

AVAX için önemli teknik noktalar:

Kripto para piyasasında yaşanan son satış hareketleri 20 ve 50 DMA seviyelerini yuttu. Altcoin için gün içi işlem hacmi %33,4 oranında bir artış ile 1,2 milyar dolardır.

AVAX fiyatı 17 Şubat tarihinde 95 dolardan düşüş yaşadı. Teknik göstergeler satıcıların bu direnç noktasını agresif bir şekilde savunduklarını gösteriyor. Ayrıca gerçekleşen düşüş hareketi, günlük fiyat grafiğinde çift dipli bir formasyon oluştuğunu gösteriyor.

AVAX grafik

0,5 Fibonacci geri çekilme seviyesi ve yaklaşan destek noktası ile birlikte 78 dolarda ana teknik seviyelerin birleştiğini görebiliriz. 20 Şubat tarihinde satıcılar, bu önemli destek noktasından kararlı bir şekilde ayrıldı. Bu ayrılma, fiyat düşüşünü tetikledi.

Günlük MACD göstergesi, bir satış sinyaline işaret ederek hızlı ve yavaş çizginin düşüş eğiliminde olduğunu gösteriyor. Ayrıca, bu çizgiler kısa süre sonra tarafsız bölgenin altına kayabilir. Bu da ayıların boğalara üstün geldiğini düşündürür.

AVAX değer kaybetmeye devam edecek mi?

Altcoin’in olumsuz yöndeki hareketlerinin ardından AVAX fiyatı, 78 dolarda bulunun yeni direnç noktasını yeniden test etmek için geri çekildi. Bu yazının yazıldığı sırada kripto para biriminin fiyat grafiği bu seviyede daha yüksek bir fiyat reddetme mumu gösteriyor. Bu da yoğun arz baskısına işaret eder.

Sürekli satış hareketleri devam ederse AVAX %14 oranında düşüş yaşayarak 65 dolara gerileyecektir. Ayılar fiyatı bu destek noktasının altına düşürürse, satış baskısı yoğunlaşır. Bunun sonucunda da altcoin, ocak ayının en düşük seviyesi olan 55 dolara kadar düşer.

Bununla birlikte, kripto para biriminin fiyatı şu anda alıcıları daha fazla düşüşten koruyabilecek olan 200 DMA’yı yeniden test ediyor. Başarılı olurlarsa, alıcılar altcoin’i 95 dolarda bulunan direnç noktasına yükseltecektir.

AVAX için direnç noktaları 95 dolar 115 dolar seviyelerinde iken destek noktaları ise 65 dolar ve 55 dolar seviyelerinde bulunmaktadır.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin