featured

AVAX fiyatı, kritik seviyenin üzerinde kalabilirse yükseliş devam edecek! Teknik analiz

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan AVAX, mevcut kısa vadeli modelden bir kopuşla yükselişini doğrulayabilir.

AVAX, akıllı sözleşmelerde uzmanlaşmış bir blockchain platformu olan Avalanche ağının yerel token’ıdır. Gözde altcoin’in fiyatı, 2 Şubat’ta yılın en yüksek seviyesi olan 22,79 dolara ulaştığından beri alçalan bir direnç çizgisinin altına düştü. Bu olumsuz hareket sonucunda fiyat, 10 Mart’ta 13,88 dolara kadar düştü.

Ancak, fiyat hemen ardından sıçradı ve 0,618 Fib geri çekilme destek seviyesini 15,10 dolardan geri aldı.

Geri kazanıma rağmen, trend henüz yükseliş olarak kabul edilmiyor. Bunun nedeni, fiyatın 15,10 dolarda bulunan direnç noktasını kıramaması ve RSI’ın düşüş eğilimi çizgisinden kurtulamamasıdır. Trendin yükseliş olarak kabul edilebilmesi için bunların gerçekleşmesi gerekir.

AVAX

Bu nedenle, AVAX’ın bu seviyelerdeki hareketi gelecekti eğilimin yönünü belirleyecektir. Kırılmanın gerçekleşmesi durumunda fiyat, 19,45 dolara kadar yükselebilir. Öte yandan, bir arıza gerçekleşmesi durumunda 12 dolara bir düşüş gerçekleşebilir.

Fiyat düzeltmesi tamamlandı mı?

Altı saatlik grafikten yapılan teknik analiz, AVAX fiyatının A-B-C düzeltme yapısını tamamladığını gösteriyor. 0,618 Fib düzeltme seviyesinin sapması ve geri kazanımı da bu yapıyı destekliyor. Bununla birlikte, herhangi bir çıkış yapamaması tersine dönüşün henüz onaylanmadığını gösterir.

Bununla birlikte iki saatlik grafik, fiyat ticaretini alçalan bir paralel kanal içinde gösterdiğinden, bir kırılma olasılığı destekleniyor. Bu tür kanallar genellikle düzeltici hareketler içerir. Sonuç olarak, buradan bir kopuş beklenebilir.

Kanalın direnç çizgisi aynı zamanda uzun vadeli alçalan direnç çizgisiyle çakıştığı için, bu çizgiden bir kırılma muhtemelen 19,45 dolara doğru bir artışı katalize edecektir.

Öte yandan kanalın destek hattı, 15,10 dolardaki 0,618 Fib geri çekilme destek seviyesine denk geliyor. Bu nedenle ondan bir kırılma, yükseliş yapısını geçersiz kılacaktır. Dolayısıyla AVAX fiyatı 12 dolara doğru bir düşüş yaşayabilir.

Sonuç olarak en olası AVAX fiyat tahmini, mevcut kısa vadeli kanaldan bir kopuş ve 19,45 dolara doğru bir yükseliştir. Ancak, yukarıda da belirtildiği gibi bir arıza gerçekleşmesi ihtimali de yüksektir.

BeinCrypto 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin