featured

AVAX, büyük bir geri dönüş potansiyeline sahip! Boğalar ne zaman harekete geçecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasında yakından takip edilen altcoin’lerden bir tanesi olan AVAX, bugün yapılan fiyat analizine göre düşüş gösteriyor. AVAX için en güçlü direnç noktası 20,7 dolar seviyesinde bulunuyor ve bu yazının yazıldığı sırada ise 17,3 dolar civarında işlem görüyor.

Güçlü bir düşüş ivmesi kazanan AVAX, hızla değer kaybetmeye devam ediyor. Gözde altcoin, son 24 saatte %2,54 oranında değer kazandı ve 17,3 dolar civarında işlem görüyor. İşlem hacmi ise 472,317,967 dolar.

Genel olarak kripto para piyasası dün düşüş ile kapanış yaptı. Bugün ise yavaş yavaş toparlanma hareketleri başlamış görünüyor. Ek olarak, volatilite azalmış durumda bu da boğalara muazzam bir geri dönüş için fazla fırsat veriyor. AVAX’ın piyasa değeri 4,907,886,465 dolardır ve kripto para birimleri arasındaki sıralamada da 17. Sırada yer alıyor.

AVAX 4 saatlik fiyat grafiği analizi

Gözde altcoin, artan bir eğilimi takip etmeye çalışırken piyasa volatilitesinin de arttığını gösteriyor. Bu fiyatın, giderek daha değişken olma eğiliminde olduğu anlamına gelir. Bollinger’in bandının üst limiti altcoin için en önemli direnç görevi gören 18 dolarda iken, alt limit ise en önemli destek görevi gören 15,4 dolarda bulunuyor.

AVAX grafik

Fiyat, Hareketli Ortalama eğrisini geçerek yükseliş hareketlerine işaret ediyor gibi görünüyor. Bununla birlikte, ayılar son birkaç saattir piyasayı gözlemliyor. Fiyat desteğe doğru ilerledikçe ivmelerini koruyacaklar.

Göreceli Güç Endeksi (RSI), kripto para birimini istikrarlı bir duruma getiren 54 endeksinde bulunuyor. Ancak, değer düşüklüğü olan bölgede aşağı yönlü bir yol izleyerek RSI’yı takip edebiliriz. Bu da satış faaliyetinin baskınlığını gösterir. RSI, baskın bir satış faaliyeti dönemine doğru ilerlemeye karar verirse, tersine bir hareket kaçınılmaz hâle gelecek ve boğalar bir kez daha zafer şansına sahip olacak.

1 günlük fiyat grafiği analizi

1 günlük fiyat grafiğinde Bollinger bandının üst sınırı, AVAX için en önemli direnç görevi gören 20,7 dolarda iken, alt sınır ise en güçlü destek görevi gören 14,1 dolarda bulunuyor.

4 saatlik grafikte olduğu gibi burada da fiyat, Hareketli Ortalama eğrisinin altından geçiyor. Bununla birlikte, piyasanın yönü son birkaç gün içinde daha tutarlı olabilir. Ayılar, boğaların duruşunu zayıflatarak piyasayı ele geçirdi. Ancak, AVAX fiyatının destek bandını kırdığı görülüyor. Bu da piyasada bir kırılmaya işaret ediyor. Bu, kripto para piyasasında güç dengesizliğine neden olabilir.

Göreceli Güç Endeksi (RSI) 42 endeksinde bulunuyor ve istikrarlı bir fiyat hareketine işaret ediyor. Ayrıca düşük değerli bölgede fiyat aşağı yönlü bir hareket izliyor gibi görünüyor. Bu da piyasada güçlü bir geri dönüş hareketi başlatabilir.

Sonuç olarak

Sonuç olarak, gözde altcoin’in büyük bir geri dönüş potansiyelinin olduğu ancak, şu anda kısmi bir düşüş eğilimi izlediği söylenebilir. Piyasa son zamanlarda düşüş hâkimiyeti altına girdi. Ancak yakın zamanda bu değişebilir. Bununla birlikte ayıların güçlerini kırmak için boğaların artık piyasaya emin bir şekilde giriş yapmaları gerekiyor.

cryptopolitan


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin