featured

AVAX fiyatı, bir dizi yeni gelişmeye karşı nasıl bir tepki verecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – AVAX, kripto para piyasasındaki çöküş sonucunda 9 Mayıs tarihinde kritik destek noktasının altına düştü. Bu hareketi ile düşüş trendinin yeniden başladığının sinyalini verdi. Bu yazının yazıldığı sırada %11 oranında düşüş yaşayan AVAX, bir günde değerinin %30’undan fazlasını kaybetti.

Terra’nın stablecoin’i TerraUSD (UST) ile yaşanan kriz ve Terra’nın LUNA token’ındaki serbest düşüş, genel kripto duyarlılığını derinden etkiledi. Kripto para piyasasının tamamı bu çöküşün ardından bazı kayıplara tanık oldu.

Ancak alıcılar, fiyatı kırılma seviyesinin üzerine çıkarmaya çalıştı. Peki nasıl?

En iyi taraf nedir?

Avalanche, blockchain endüstrisindeki en hızlı akıllı sözleşme platformlarından biridir. Avalanche; son derece hızlı, düşük maliyetli ve çevre dostu bir ekosistemdir. Geçen ay boyunca AVAX, daha geniş pazarın son zamanlarda geri çekilmesine rağmen %86’dan fazla değer kazandı.

Bu trendi sürdüren AVAX’ın TVL’si, analitik bir platform olan DeFiLama’ya göre bir yükselişe tanık oldu. Sadece bir gün içinde, kilitlenen değer 5,2 milyar doları aştığında platform %1,5’lik bir artış yaşadı.

Sadece bu değil, Avalanche ağı günlük işlemlerde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu, Swimmer ağından sonra geldi ve merkezi olmayan bir oyun blockchain’i başlatıldı.

AVAX

Ayrıca Avalanche’ın kurucusu Emin Gün Sirer, yukarıda bahsedilen dönüm noktasını tekrarlamak için Twitter’dan şunları söyledi:

Bir sistem, ücretlerini düşürürken verimini artırabilirse ne söyleyebiliriz? Veya bir sistem maliyetleri ayrıştırırken performansını iyileştirdiğinde? Doğru, ölçeklendiğini söylüyoruz. Bugün, hemen şimdi.

Avalanche, Ethereum’un yüksek işlem ücretleri ile paralarını kaybetmeden ETH satın almak isteyen kullanıcıları çekiyor gibi görünüyordu. Neden olmasın? Farklı işlem türleri, Ethereum’a kıyasla önemli ölçüde daha az ancak farklı bir işlem ücreti ödenmesini gerektirir. Bu tablo, işlem ücreti planını gösterir:

Buna ek olarak, AVAX geliştirme faaliyeti bu yazının yazıldığı sırada düşüş yaşadı. Ama yine de nispeten güçlüydü ve 10-30 aralığında yerini koruyordu. Aslında şu anda geliştirme faaliyeti, AVAX’ın 70 dolar civarında işlem gördüğü dönemden daha yüksekti. Bu, ekosisteme olan inancın bir işareti olarak kabul edilebilir.

Aslında, söz konusu ekosistem 2021 yılına bile güçlü bir şekilde veda etti.

Her şey yolunda mı?

AVAX’ın geçmişteki rallisi, esas olarak Avalanche ekosistemindeki DeFi büyümesinden kaynaklandı. Bununla birlikte, yazının yazıldığı sırada AVAX 31 dolar civarında işlem gördüğü için %9’luk bir düzeltme yaşadı. Özellikle mevcut fiyat performanslarıyla kripto pazarındaki korkunun büyümesi göz önüne alındığında daha fazla düşüş beklenebilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin