featured

AVAX yatırımcıları dikkat! Kritik destek kırılırsa yüzde 15’lik çöküş gelebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan AVAX, bugün yapılan fiyat analizine göre düşüş gösteriyor. Fiyat, şu anda 22,20 dolarda bulunan yatay destek noktasının yakınında dalgalanıyor. Yatırımcılar, dirence dönüşen bu destek bölgesi çevresinde dikkatli bir şekilde ticaret yapmalıdır.

Hafta sonuna başlarken mütevazı bir düşüşe işaret eden AVAX için neredeyse tüm veriler ayılan lehine. 22,20 dolar seviyesinin altında kesin bir kapanış gerçekleşmesi durumunda altcoin, daha fazla düşüşle karşı karşıya kalacaktır.

Öte yandan 25 doların üzerinde bir kapanış gerçekleşmesi durumunda ise, düşüş tezi geçersiz kılınacaktır.

AVAX grafik

Bu yazının yazıldığı sırada AVAX, 22,63 dolar civarında işlem görüyor. Bu da son 24 saat içinde %3,12 oranında bir düşüş yaşadığı anlamına geliyor. Piyasa değerine göre en büyük 15. kripto para biriminin, 24 saatlik işlem hacmi ise 2,94 milyar dolarda bulunuyor.

Aşağı yönlü risk devam ediyor

Günlük grafikte AVAX, daha düşük seviyeler oluşturan “Yükselen Kanal” modelinde işlem görüyor.

Şu anda fiyat, kanalın destek noktasının yakınında bulunuyor. Gözde altcoin, 13 Ağustos ile 19 Ağustos arasında %30’dan fazla bir düşüşle en yüksek seviyesinden son dip seviyelerine derin bir dalış yaptı.

Ayrıca, varlık kritik 50 günlük üstel hareketli ortalamayı kırdı. Ancak kanalın talep bölgesinin desteğini alıyor. Böylece, fiyat analizi yatırımcıları büyük işlemler konusunda uyarıyor.

Fiyat, son yedi gündür azalan bir hacimle destek bölgesinin yakınında konsolide oluyor.

Hacimler ortalama çizginin altında ve fiyatın yanlamasına hareket ederken düşüyor. Bu da destek noktasının yakınında bir dağılım anlamına geliyor.

Fiyat, artan kanal talep bölgesinin kırılması ile birlikte 19 Ağustos mumunun (21,38 dolar) en düşük seviyesinin altına kapanırsa, önce 20 doların altına düşmesini ve ardından 18,50 doların altına düşmesini bekleyebiliriz.

RSI(14) 50 işaretinin altında işlem görüyor. Göreceli Güç Endeksi 50’nin altında olduğunda, bu genellikle kayıpların kazançlardan daha büyük olduğu anlamına gelir. Oysa MACD çizgisi, sıfırın altındaki sinyal çizgisinin altından geçerek düşüş eğilimini gösteriyor.

Saatlik zaman diliminde, düşüş eğilimi gösteren bir “Bayrak ve direk” modeli oluşturuyor ve destek noktasının yakınında işlem görüyor. Fiyat 22 dolarda bulunan bu kalıbın altına düşerse, yoğun satış bekleyebiliriz.

AVAX için en yakın destek noktası 22 dolarda iken, en yakın direnç noktası ise 23,65 dolar seviyesinin bulunuyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin