featured

AVAX boğaları yeniden güç kazanmaya çalışıyor! Gözde altcoin yükselişe geçebilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan AVAX fiyatının, hazirandan temmuza kadar kayıplarını telafi etmek için zamanı vardı. Ancak fiyat, ağustos ayında bir kez daha aşağı doğru yuvarlandı ve grafiğinde bir düşüş modeli oluşturdu.

AVAX için gün içi işlem hacmi %38,7 oranında bir düşüşe işaret ediyor. Ayılar, 20 günlük EMA seviyesini başarıyla geri aldı.

Genellikle dibe vurulduğuna oluşan mevcut model, altcoin’in toparlanabilmesi için uygun bir rampa görevi görebilir. Ancak modelin tamamlanması için önce fiyatın 30,6 dolarda bulunan kritik direnç noktasını kırması gerekiyor.

30,6 dolarlık direnç noktasında görülen V oluşumunun tersine çevrilmesiyle AVAX, bir Fibonacci düzelme seviyesi olan 18,4 dolara kadar düştü. Bununla birlikte, bu seviyede giriş yapmak isteyen alıcılar kâr edebilirler. Çünkü fiyat, %25’lik bir artışla 22,53 dolara yükselebilir.

AVAX grafik

Öte yandan, genel olarak kripto para piyasasında meydana gelen büyük satış hareketleri AVAX fiyatının toparlanmasını engelliyor.

13 Eylül’de meydana gelen satış hareketleri, modelin tamamlanma olasılığını ortadan kaldırdı. Piyasada dün yaşanan düşüş trendi, açıklanan yüksek TÜFE verilerinden kaynaklandı.

AVAX boğaları güçlenebilecek mi?

CoinMarketCap verilerine göre AVAX, bu yazının yazıldığı sırada %1,51 oranında bir düşüşler 18,84 dolar civarında işlem görüyor. Mevcut düşük hacim, boğaların zayıflığı anlamına geliyor.

Satış baskısının yoğunlaşması durumunda, gözde altcoin 18,3 dolara kadar bir düşüş yaşayabilir. Olumsuz hareketin bu seviyede de durdurulamaması durumunda haziran ayının en düşük seviyesi olan 13,6 dolarda bir destek bulunabilir.

Alıcılar 18,3 dolarda bulunan destek noktasını koruyabilirlerse, yükseliş hareketi devam edebilir. Bunun sonucunda da gözde altcoin’in fiyatı 31,4 dolara kadar yükselebilir.

Kripto para biriminin EMA’ları ise -50 EMA dışındakiler- düşüşe işaret ediyor.

Bir diğer teknik gösterge olan RSI, olumsuz bir piyasa hissiyatına işaret ederek orta çizginin altında bulunuyor.

CEO, 417 milyar dolarlık KKR birleşmesini açıkladı

Öte yandan Avalance (AVAX) Labs CEO’su Emin Gün Sirer 14 Eylül’de KKR’nin Avalanche ile 417 milyar dolarlık bir birleşme gerçekleştirdiğini duyurdu.

Bir FinTech şirketi olan Securitize ile Avalanche, daha geniş bir pazar yelpazesine token’laştırma ve erişilebilirlik ile devam edebilir. Ortaklık duyurusu, son birkaç ayda sosyal medya metriklerini güçlendirdi.

Gözde altcoin’in sosyal etkileşimleri %148,7 oranında bir artış yaşadı.

Ayrıca, piyasa değeri de geçen hafta görüldüğü gibi %4,31 artış yaşarken işlem hacmi ise 12 Eylül’de 324,2 milyon iken bugün 487 milyona fırladı.

NEWSBTC

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin