featured

Avalanche, Litecoin, NEM – 16 Aralık altcoin analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para yatırımcıları bir süredir yükseliş haberleri bekliyorlar. 16 Aralık tarihinde gözde altcoinler olan Avalanche, Litecoin ve NEM’in analizleri nasıl oldu?

Avalanche, yükselen kazançlar kaydederek kripto para piyasasındaki hâkim düşüş eğilimine meydan okudu. Litecoin ve NEM ise düşüş eğiliminden vazgeçmek konusunda biraz daha çekimser davrandı. Ayrıca Litecoin ve NEM, kısa vadede karışık sinyaller verirken 4 saatlik grafiklerinde de geri dönüş modelleri oluşturdular.

Avalanche (AVAX)

AVAX, 21 Kasım tarihinde ATH’sini vurduktan sonra istikrarını koruyamadı. Sonuç olarak, fiyat hareketi yukarı yönden bir kırılma gördü ve grafikte bir düşüş bayrağı oluşturdu. Bu düşüş aynı zamanda temmuz ayından beri geçerli olan uzun vadeli yükseliş trend çizgisini de geçersiz kılmış oldu. Bu düşüş ile fiyat 13 Aralık tarihinde beş haftanın en düşük seviyesini görmüş oldu ve 87.7 dolar seviyesinin altına kadar geriledi.

altcoin

Altcoin, geçtiğimiz gün boyunca değer kazandı. 14 Aralık tarihinde 78 dolardan, 15 Aralık tarihinde 107,2 dolara çıkana kadar %37,5’in üzerinde bir sıçrama yaşadı. Ki bu da iki haftanın en yüksek seviyesiydi. Bunun ardından ise aşağı yönlü bir kırılma gerçekleşti. USDC stablecoin’inin blockchaine entegrasyonu, bu sıçrama için varsayılan bir itici güç haline geldi.

Şimdi ise bu geri çekilme meydana geldiğinde, 20-EMA güçlü bir destek noktası olarak duruyordu. Bu yazının yazıldığı sırada, altcoin AVAX 102.34 dolar seviyesinden işlem görüyor. RSI, aşağı yöne bakarken aşırı alım bölgesinden beklenen bir düşüş yaşadı. Ayrıca, MACD ve DMI inkar edilemez bir şekilde boğaların baskınlığını vurguladı. Ancak güçlerinde hafif bir düşüş görüldü. Ayrıca, işlem hacimlerinde %100’ün üzerinde bir artış yaşandı. Bu da önemli bir yükseliş hareketine işaret etti.

Litecoin (LTC)

LTC, fiyatının 167 dolar seviyesindeki 11 haftalık direncinin altına düşmesiyle 3 Aralık tarihinde bir yukarı kanal arızası yaşanmasının ardından düşüş eğilimi geldi. Grafikte bir düşüş bayrağı oluştuktan sonra ayılar, yukarı kanaldan önce alt kanalı iki kez yeniden test etti.

Son 12 gün içinde, LTC grafiğinde düşen bir şekil oluşturdu ve olası bir geri dönüşü ima etti. Bu yazının yazıldığı sırada LTC, 30 gün içerisinde %42.2 oranında bir değer kaybı yaşamasının ardından 152,6 dolar seviyesinden işlem görüyor.

RSI son 30 gün boyunca genelde orta çizginin altında kaldı. Bu da yükseliş gücünün zayıflığını gözle görülür bir şekilde ortaya koyuyor. Şimdi ise eğer fiyat 20-EMA’nın altına düşerse, grafikteki şeklin alt trend çizgisi acil destek noktası olarak kalacak.

NEM

NEM, 5 Kasım tarihinde iki ayın en yüksek seviyesini gördükten sonra aşağı kanalda istikrarlı bir şekilde geriledi. Altcoin, sonraki 25 gün içinde başka bir kırılma gerçekleşene kadar değerinin üçte birinden fazlasını kaybetti. 3 Aralık tarihinde ise beş ayın en düşük seviyesine doğru keskin bir düşüş gördü.

Grafikte bir düşüş bayrağı şekli oluşturduktan sonra, altcoin beklenen sıçramayı yaşadı. Geçen hafta azalan genişleyen bir kama şekli oluşturdu. Bu hareket, kısa vadeli geri çekilme aşamasından sonra olası bir geri dönüşün ipuçlarını verdi.

Bu yazının yazıldığı sırada altcoin NEM 0.12927 dolar seviyesinden işlem görüyor. RSI, yanıp sönen nötr sinyallerden sonra orta çizginin üzerinde kalmaya çalıştı. DMI’da, -DI çizgisi, ters yöne baktığından +DI çizgisine karşı çıkıyor gibiydi. Ancak, ADX ise zayıf bir yön eğilimi sergiledi.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin