Avalanche DeFi işlemlerini hızlandırmak için USDC'yi bünyesine ekliyor

Avalanche, DeFi işlemlerini hızlandırmak için bir stabil coini bünyesine ekliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum rakibi Avalanche, yerel USDC’nin kullanıcıları için bir nimet olacağını umuyor.

Ethereum’a rakip bir akıllı sözleşme blok zinciri olan Avalanche, Boston merkezli Circle tarafından yönetilen nakit ve likit nakit eşdeğerleriyle desteklenen stabilcoin olan USDC’nin yerel bir sürümünü bünyesine ekliyor.

Avalanche’daki DeFi çarkları daha da hızlanacak

USDC’yi Avalanche’a getirmek, çeşitli alanlardaki DeFi projeleri için yakın zamanda duyurulan 200 milyon dolarlık bir kuluçka fonunun ardından, ağdaki merkezi olmayan finansın (DeFi) çarklarını daha da hızlandıracaktır. Kuvvetli stablecoin seçenekleri, işlevsellik için Ethereum’a rakip olmak isteyen herhangi bir yeni temel katman için masa bahisleri olarak görülüyor.

DeFi Token İncelemeleri - 2 - BTCHaber

Şimdiye kadar, kullanıcılar USDC’yi Ethereum’dan Avalanche’a köprülemek zorunda kalıyordu.

Ava Labs Başkanı John Wu bir röportajda, “Bu biraz karmaşık” dedi. “Bu ortaklık, ileriye dönük olarak, yerel USDC’nin doğrudan Avalanche’da basılmasına olanak tanıyor, bu da kullanıcıların maliyetlerinden ve satın alma ve satma zahmetinden kurtaracak.”

Wu, Avalanche’a yerel USDC eklenmesinin, ağda halihazırda meydana gelen DeFi miktarını büyük olasılıkla “turbo şarj edeceğini” söyledi. Şu anda dolaşımdaki en yüksek hacimli stabilcoin olan Tether (USDT) üzerinden köprülenen miktardan daha fazla olan USDC köprüsünden Avalanche’a yaklaşık 1,3 milyar dolar geçtiğine dikkat çekti.

Wu, “AVAX’da USDC kullanımı USDT’den daha yüksek” dedi. “USDT’nin piyasa değeri daha büyük olsa da, USDC muhtemelen ABD merkezli birçok insanın daha fazla güvendiği piyasadır.”

USDC’nin multi-zincirli hamlesi

Avalanche, Circle’ın USDC’sini içeren yedinci blok zinciri olacak ve Hedera, Tron, Ethereum, Algorand, Stellar ve Solana’ya katılacak. Bu yılın başlarında Circle, USDC’yi yaklaşık 10 ağa daha genişletme planlarını duyurdu.

Ürün Başkan Yardımcısı Joao Reginatto, USDC’nin halihazırda DeFi’de önemli bir çekişe sahip olan ve kilitlenen toplam değer (TVL) açısından ilk beş zincirde yer alan AVAX ile entegre olduğunu görmekten heyecan duyduğunu söyledi.

USDC ekleyen zincirlerin yaşadığı hacim artışı açısından, Reginatto, her şeyin çalışmasını sağlamak ve ayrıca piyasa yapıcıları gemiye almak ve tedarik dolaşımını sağlamak için tipik olarak bir geçiş dönemi aldığını söyledi.

Reginatto bir röportajda, “Geçmişte gözlemlediğimiz gibi, asla hemen bir etki olmaz” dedi. “Yeni bir varlık olduğu için anlamlı bir gecikme var ve ekosistemin her zaman ayarlamalar yapması gerekiyor ve genellikle bir şeylerin harekete geçmesi birkaç ay sürüyor.”

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin