Audi dağıtım ağı için Blockchain teknolojisini kullanacak
Audi dağıtım ağı için Blockchain teknolojisini kullanacak

Audi dağıtım ağı için Blockchain teknolojisini kullanacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Audi dağıtım ağı için Blockchain teknolojisini kullanacak. Alman otomobil devi Audi, fiziksel ve finansal dağıtım işlemleri için Blockchain teknolojisini test ediyor. Yeni çözümü ile Audi, global tedarik zincirlerinde güvenliği ve şeffaflığı arttırmayı hedefliyor.

Audi, IBM’in Hyperledger Fabric’ine dayanan teknolojiyi başarılı bir şekilde test etti

Audi, IBM’in Hyperledger Fabric’ine dayanan teknolojiyi başarılı bir şekilde test ettikten sonra geçen yıl Blockchain sisteminin bir Proof-of-Concept‘ini (PoC) yayınladı. Olumlu geri bildirimler üzerine Audi yönetimi projeyi PoC aşamasının ötesine ilerletmeye karar verdi.

Finans, üretim, lojistik ve BT gibi çeşitli organizasyon birimlerinin temsilcilerinden oluşan araştırma ekibi, finansal anlaşmayı da içeren uluslararası lojistik süreçlerinin temsil ve belgelemelerini araştırıyor.

Audi dağıtım ağı için Blockchain’in çeşitli kullanım alanlarını araştırıyor

Ayrıca ekip, veri aktarımlarının güvenliğini, tedarik zincirlerinin etkinliğini, yerel enerji şebekelerinin yönetimini ve dijital varlıkların yönetimini geliştirmek için Blockchain’in çeşitli kullanım alanlarını araştırıyor.

Audi AD’nin Hazine Grubu Başkanı Alexander Dietmeier, Die Produktion ile yaptığı röportajda Blockchain’in endüstri şirketlerinde çeşitli çalışma prensiplerini değiştirme potansiyeline sahip olduğunu ve yeni olasılıklar açtığını söyledi. Ayrıca Dietmeier, Audi’nin yakın gelecekte bir ödeme yöntemi olarak kripto para birimleri sunacağına inandığını da vurguluyor.

BMW, Mercedes ve Porsche’de Blockchain teknolojisi ile ilgili kendi denemelerini duyurdu

BMW, Mercedes ve Porsche gibi diğer Alman otomobil üreticileri de kısa bir süre önce Blockchain teknolojisi ile ilgili kendi denemelerini duyurdu.

Mercedes Benz, MobiCoin kripto para birimini çıkarıyor

Daimler AG otomotiv grubunun iştiraki olan Mercedes Benz, çevreye karşı dikkatli bir sürüş için sürücüleri ödüllendireceği bir kripto para birimin olan MobiCoin‘i çıkarıyor. Araba üreticisi Porsche, Berlin merkezli startup XAIN işbirliğiyle araçlarında Blockchain uygulamalarının kullanımını araştırıyor.

BMW bir Blockchain girişimi ile ortaklık kurmayı planlıyor

BMW bir Blockchain girişimi ile ortaklık kurarak portföyünü genişletmeyi planlıyor. BMW’nin ürünlerinde kullandığı kobaltın etik bir şekilde elde edildiğinden emin olmak için bir Blockchain girişimi ile iş birliği içinde olduğu biliniyor.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin