12 Kasım Ethereum fiyat analizi: Kayıpları geri topladı mı?
12 Kasım Ethereum fiyat analizi: Kayıpları geri topladı mı?

ATH gören Ethereum için sırada ne var?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ancak ilk önce bir geri çekilme ve ardından bir konsolidasyon dönemi gerçekleşebilir gibi görünüyor.

Ethereum, Perşembe günü en yüksek değer olan 1.664 doları gördü ve ardından birkaç borsada 1.700 doların hemen altına yükselen bir ralli izledi. İkinci en büyük kripto para biriminin 2.000 $ ‘a ulaşma potansiyeli hala ufukta, ancak her 100 $’ lık seviye, 1.600 $ ‘a giden yolda olduğu gibi zor olabilir.

Digital Capital Management’ın genel müdürü Tim Enneking’e göre, 1.600 ABD doları desteğe dönebilir ancak sürdürülemezse kırılır. Yukarıdaki direncin tahmin edilmesinin çok daha zor olduğunu da sözlerine ekledi. Forbes, “1.600 $ ‘ı kırma yolunda, her 100 $ zordu ve bu neredeyse kesinlikle böyle olmaya devam edecek,” diye ekledi, 2.000 $’ ın çok güçlü bir direnç olacağını ve vurulursa bir konsolidasyon dönemi izleyeceğini belirtti.

Bitcoin’e benzer şekilde, Ethereum 2020’de parabolik bir yükseliş yaşadı. Mart 2020’de 80 $ ‘a düştükten sonra, fiyat sadece on ayda 1.600 $’a çıktı. Bu haber yazılırken kripto para birimi son 30 günde yüzde 31, yılın başından bu yana ise yüzde 119 arttı.

Bitcoin’in artışı, altının dijital versiyonu olduğu anlatısına atfedilirse, Ethereum, geliştiricilerin değerinin itici gücü olarak üstüne inşa ettikleri sayısız uygulamaya dayanıyor. Finansal işlemlerde aracıları ortadan kaldırmayı amaçlayan merkezi olmayan finans veya DeFi ile ilgili hemen hemen tüm çalışmalar Ethereum blok zincirinde yapılıyor.

Ethereum’a artan ilgi, işlemler ağı tıkamaya devam ettikçe daha yüksek gas ücretleri ile sonuçlandı. Ancak bu gas ücretleri, Ethereum’un da değerli olmasının diğer bir sebebi. Fundstrat Global Advisors’a göre, Ethereum, gas ücretleri ve merkezi olmayan finans nedeniyle kripto para biriminde en iyi risk/getiri yatırımı oyunu. Bu noktada olası tek risk, blok zincirinin Ethereum 2.0’a geçişindeki gecikmeler ve potansiyel bir ayı piyasası gibi gözüküyor.

ibtimes


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin