Sıcak Haber: Asyada yeni kripto düzenleme kuruluşu açıldı!

Sıcak Haber: Asyada yeni kripto düzenleme kuruluşu açıldı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Piyasada yaşanan olumlu havayla beraber kripto paraların fiyatlanmasını görüyoruz. Özellikle Bitcoin’in önderliğinde önemli bir yükseliş ivmesi var. Altcoin’ler baskınlık nedeniyle fiyatlanmayı daha az yaşıyor.

Genel olarak haber akışları da piyasayı fazlasıyla meşgul ediyor. Geçen haftanın yoğun geçmesinin ardından bu haftada da ciddi bir haber akışı olacağını görüyoruz. Bugün ilk haber ise Asya tarafından geldi. Çin kripto dünleme ile ilgili yeni bir adımı resmi olarak attı.

Asya ülkesinde yer alan milletvekilleri, bir düzenleyici kurum atayarak Tayvan veya Çin Cumhuriyeti’ndeki kripto endüstrisinin denetimini artırmayı hedefliyor.

Hafta kripto düzenleme haberleriyle başladı

Resmi olarak Çin Cumhuriyeti olan Tayvan, Pazartesi günü kriptoyu düzenlemeye yönelik bir karar aldı. Oluşan talep ile beraber Asya bölgesinde yeniden harekete geçildi. Artan talebin ortasında ülkedeki kripto endüstrisini denetleyecek ana organ olarak en üst mali düzenleyicisini duyurdu.

Mali Denetleme Komisyonu Başkanı Huang Tien-mu, mali düzenleyicinin başlangıçta kripto ödemelerini ve işlemlerini denetleyeceğini söyledi. Mali düzenleyiciyi kripto düzenleyici kurum olarak adlandırmaya ilişkin resmi duyurunun onayı, Mart ayı sonuna kadar gelebilir.

Reuters konuya ilişkin 20 Mart Pazartesi açıklama yaptı. Yabancı haber kaynağının bildirdiğine göre, Tayvan kabinesi ve Mali Denetleme Komisyonu (FSC), kripto paranın verimli bir şekilde düzenlenmesi üzerinde çalışmak için diğer devlet daireleriyle görüşüyor. Ayrıca FSC, “öz düzenleme önlemleri” konusunda endüstri temsilcileriyle birlikte çalışacak.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin