Asya ülkesinin kararı tepki çekti: Kripto vergisinden vazgeçti!

Asya ülkesinin kararı tepki çekti: Kripto vergisinden vazgeçti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Şu sıralar kripto varlıklardan alınacak olan vergiler çok tartışılıyor. Hem ülkemizde hem dünya genelinde tartıma konusu oldu. Sadece devlet içine değil, sokakta insanların tartışı bir konu haline geldi. Dünya genelinde bir pilot bölge olmamasından dolayı nasıl bir yol izleneceği merak ediliyor. Kripto vergisi Latin Amerika ve Asya ülkelerinde daha çok tartışılıyor.

Tüm bu tartışmalar devam ederken bir ülke kripto vergisi için kararından vazgeçti. Asya’nın önemli ülkelerinden biri olan Tayland, uygulayacağı vergi konusunda geri adım attı. Güneydoğu Asya ülkesi, önerilen yüzde 15’lik vergiyi uygulamama kararı aldı. Ülkede yaşayan kripto yatırımcılarını sevindiren bir gelişme oldu. 

Tayland, madencilik de dahil olmak üzere kripto para birimleri için önerilen %15 vergisinden vazgeçiyor. Tayland hükümeti, önerilen kripto vergisine karşı güçlü bir tepkiyle karşılaştı. Tepkilerin fazla olması hükümeti yeniden harekete geçirdi.

Kripto vergisi için Tayland, tepkilere sessiz kalmadı

Asya ülkesi uygulamak istediği yüzde 15’lik vergiyi kaldırmak zorunda kaldı. Halkın sesini dilemiş olsa da gelen tepkilerin ardından böyle bir karar alındığını görebiliyoruz. Tayland Sermaye Piyasası Örgütleri Federasyonu Başkanı Paiboon Nalinthrangkurn, hisse senedi alım satımı ve kripto para birimlerinin vergilendirilmesinin piyasayı likidite açısından %40’a kadar önemli ölçüde düşürebileceği konusunda uyardı. 

Tayland Bankası (BOT), Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Maliye Bakanlığı (MOF) ile kripto ödemelerinin düzenlenmesine ilişkin ortak bir bildiri yayınladı: 

“BOT, SEC ve MOF, dijital varlıkların yararlarını ve risklerini ortaklaşa gözden geçirdi. Ülkenin finansal durumu üzerindeki olası etkileri önlemek için dijital varlıkların mal ve hizmetler için bir ödeme aracı olarak kullanımını düzenlemenin gerekli olduğunu gördü.”

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin