featured

Asya ülkesinden ayrılacağını açıklayan Stepn, dakikalar içinde çöktü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – STEPN’in yerel tokenı GMT, Çin’den aniden çekildiğini açıklamasının ardından Cuma günü keskin bir düşüş yaşadı. Açıklama dün geç saatlerde geldi. 

GMT, duyurunun ardından dakikalar içinde %37 düştü ve şu anda son 24 saat içinde %28 düşüşle 0,914$ seviyesinde işlem görüyor.

Düşüş, GMT’yi iki ayın en düşük seviyesine doğru götürdü. Nisan ayına kadar tokenın yıldız kazanımlarının çoğunu silinmiş oldu. GMT’nin Nisan ayındaki rallisi, popülaritesini artırdı ve bu sayede varlık, ilk 50 kripto para birimi arasına yerleştirdi. Ancak, ülkenin büyük bir potansiyel kullanıcı tabanına sahip olduğu göz önüne alındığında, programın Çin’den çekilmesi büyük ses getirebilir.

Stepn’in kararı diğer varlık GST’yi de düşürdü

STEPN’in diğer tokenı GST, son 24 saat içinde %26 düşüşle 1.65$’a düştü. Çökme aynı zamanda GMT vadeli işlemlerinde toplu tasfiyelere neden oldu ve son 24 saatte 23 milyon dolarlık rekor bir tasfiye gerçekleşti.

STEPN, Çin’den ayrılıyor

Bir Twitter paylaşımında STEPN, 15 Temmuz’dan itibaren Asya ülkesinden ayrılacağını açıkladı. Ekip, kullanıcılara GPS hizmetleri sağlamayı durduracağını söyledi.

GPS’in, kullanıcıları hareket ettikleri için ödüllendiren uygulamanın ayrılmaz bir parçası olduğu göz önüne alındığında, sisteme büyük bir darbe vuracağı anlamına gelebilir.

Ekibin aldığı kararın ana nedeni ise, Çin’in kripto para birimlerine uyguladığı katı kurallar. Çin, 2021’de kripto para birimlerini etkin bir şekilde yasaklamıştı. Ayrıca ülke son zamanlarda ticaretler için ağır para cezaları ve hapis cezası vermişti.

Kazan-kazan uygulaması ponzi olmakla suçlanıyor

Başarısının yanı sıra STEPN, gelecekte uygulanabilirliği olmayan potansiyel bir ponzi şeması olduğu için eleştiriler aldı. Eleştiri, uygulamanın ödüllerini koruyabilmesi için sürekli olarak yeni kullanıcıları çekmesi gerektiği gerçeğine yönelikti. Ani bir kararın gelmesi kullanıcılar tarafından ağır eleştirilerin odak notası oldu.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin