takip edilemeyen kripto para
Takip edilemeyen kripto para

Asya ülkeleri tedirgin: Kuzey Kore lideri Bitcoin piyasasına giriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kim Jong-un’un Bitcoin tutkusu söz konusu olduğunda Güneydoğu Asya en savunmasız bölge olarak görünmektedir.

Kuzey Kore, yaptırımları aşmak için Bitcoin kullanıyor

40 yıldan uzun süredir BM yaptırımları altında otoriter bir devlet olan Kuzey Kore, bu yaptırımları aşmak için kripto para birimlerine başvurabilir. Royal United Services Institute (RUSI) tarafından yayınlanan yeni bir rapora değinilen son CNBC makalesine göre, Kim Jong-un’un tutkusu Güneydoğu Asya’da gelişen kripto sektörünü etkileyebilir.

Kripto haydutları

RUSI raporu, Kuzey Kore’nin ülke ekonomisini zedeleyen yaptırımları önlemek için bir süredir kripto çalmaya istekli olduğunu ortaya koyuyor. Ülkenin, 2017’de gerçekleşen meşhur WannaCry saldırısının arkasında olduğu iddia ediliyor. Fidye yazılımı 300.000’den fazla bilgisayara sızdı ve BTC’de fidye talep etti.

Raporda, “Finansal kaynaklara ihtiyaç duyan kararlı ve sofistike bir siber aktör olarak, Kuzey Kore’nin kripto para birimleri elde etme ve kullanma yollarını bulmaya devam etmesi muhtemeldir”, diyor.

Gerçek bir tehdit

Güneydoğu Asya, büyüyen (ve serbestçe düzenlenmiş) kripto sektörüyle Kuzey Kore için cazip bir hedef gibi görünüyor. Ayrıca raporda şu bölümde dikkat çekiyor:

Güneydoğu Asya da giderek artan sayıda kripto para birimi işletme ve kullanıcısına ev sahipliği yaptığı için, bölgedeki ülkeler de Kuzey Kore’nin kripto para birimi ile ilgili faaliyetlerine karşı savunmasız olduklarını kanıtladı.

Bu nedenle, Londra merkezli Güvenlik İstihbarat Analisti, Tayland’ı, Filipinler’i ve Güneydoğu Asya bölgesindeki diğer ülkeleri riskleri değerlendirmeye ve yabancı siber suçlulara karşı güvenlik önlemlerini arttırmaya çağırıyor.

Bu zamana kadar, Kuzey Kore, Asya kripto para birimi borsalarına birkaç başarılı saldırı yapmayı başardı ve 571 milyon dolar değerinde dijital varlık çaldı.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin