featured

Asus, Ethereum Madenciliği İçin Ürettiği Yeni Ekran Kartlarını Duruydu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Teknoloji devi Asus, Kripto Para üretimi (mining) için ısı ve enerji kriterlerini temel alarak geliştirdiği yeni ekran kartlarını duyurdu. Mining RX 470 ve Mining P106 adlarıyla piyasaya sürülecek olan ekran kartları,özellikle belirtilmiş olmasa da Ethereum madenciliğinde kullanılabilecek.

Kripto para madenciliğinde en önemli iki kriter; ısı ve enerji. Bu iki madencilik gideri iyi hesaplanmadığında elde edilebilecek gelirlerin oldukça düşmesi hatta gelir elde edilememesi dahi mümkün. Firmanın sitesindeki açıklamalara göre, RX470 7gün 24saat kesintisiz çalışmak üzerine güçlendirildi. P106’nın ise, 7/24 kesintisiz çalışabileceği ve aynı zamanda sıradan bir ekran kartına göre %36 daha hızlı olacağı duyuruldu. 

Asus yaptığı açıklamada “ Yeni ekran kartlarının, kripto para madenciliğine özel olarak tasarlandığını ve ürünlerin minimum maliyetle maksimum kazançlar sağlayabileceğini.” bildirdi.

Kripto para madenciliğine olan ilginin her geçen gün artmasından dolayı, piyasalarda madencilik kriterlerine uygun ekran kartı bulmakta zorlaşıyor.

Ülkemizde madencilik yapmak isteyen meraklılar da, gerekli ekran kartlarını bulmakta güçlük çekiyor hatta hiç bulamayabiliyor. Yurt dışı bağlantıları olabilenler, bir ay gibi sürelerde bekleyerek ekran kartlarına sahip olabiliyor ya da oyun sektörü için üretilmiş ekran kartlarını kullanabiliyorlar. Bunun da çok verimli olmadığını ve kapasitelerinden fazla bir çalışma sonucu çok daha kısa sürede arıza verebildiklerini söylemekte fayda var.

Asus’un yeni iki ekran kartından RX470, Dünya çapında, P106 ise yalnızca Çin ve Doğu Avrupada satışa sunulacak.

 

İlginizi çekebilecek haber;

Kripto Para Madenciliğine Artan Talep, Piyasadaki GPU’ları Kara Borsa Yaptı

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comment

  1. 28 June 2017, 07:49

    Süper bir haber peki ne zaman piyasaya çıkacak bilgi var mı

    Reply
  2. Üye 28 June 2017, 09:49

    Temmuz ayından itibaren.

    Reply
Bizi Takip Edin