ASIC, yanıltıcı bir kripto promosyonu yüzünden dava açtı!

ASIC, yanıltıcı bir kripto promosyonu yüzünden dava açtı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Avustralya menkul kıymetler düzenleyicisi ASIC, yanlış ve yanıltıcı beyanlarda bulunduğu gerekçesiyle bir şirketi takibine aldı. Hatta yabancı kaynakların paylaştığı bilgiye göre Qoin tokeni için, lisanssız davranışlarda bulunduğu iddiasıyla BPS Financial Pty Ltd’ye dava açtı.

Avustralya’nın mali düzenleyicisi, Avustralyalı kripto varlık sağlayıcılarına, Avustralyalı şirket BPS Financial Pty Ltd’ye (BPS) karşı Qoin kripto tokeniyle ilgili “yanıltıcı” beyanlar nedeniyle hukuk sürecini başlattı.

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu (ASIC), 25 Ekim Salı günü davanın başladığını bizzat açıkladı. Ayrıca şirketin davranışlarını dikkate alarak uyarısını yaptı.

ASIC, karşısına BPS şirketini aldı

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu, konuyla ilgili detaylı bilgiler verdi. Komisyonun yaptığı açıklamda, 79.000 kullanıcısına kripto para birimi Qoin hakkında “yanlış, yanıltıcı veya aldatıcı beyanlarda bulunduğu” için BPS Financial aleyhine para cezası işlemleri başlattığını söyledi.

Şirketin, Ekim 2019’da piyasaya sürülen, yatırımcıların mal ve hizmetler için ödeme kabul etmesine izin veren bir dijital para birimi olan Qoin ile ilgili “lisanssız davranış” içinde olduğunu iddia ediliyor. ASIC Başkan Yardımcısı Sarah Court,

“Bizim görev alanımıza girdiğinde, ASIC, tüketicilere zarar verebilecek kripto varlık finansal ürünlerinin lisanssız davranışlarına ve yanıltıcı tanıtımına karşı hedefli önlemler alacaktır.

Tüketicilere ve yatırımcılara “dürüst ve doğru bilgiler sağlanmasının” hayati derecede önemli. Çünkü, kripto varlıklar oldukça değişken, doğal olarak riskli ve karmaşıktır. Her kripto varlığı farklıdır ve çoğu zaman birbiriyle karşılaştırmayı zorlaştırır.”

financemagnates


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin