Artık şirket genel kurul toplantılarını Blockchain yönetecek
Artık şirket genel kurul toplantılarını Blockchain yönetecek

Artık şirket genel kurul toplantılarını Blockchain yönetecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Banco Santander, yıllık genel kurul toplantılarında (AGM’ler) vekaleten oy kullanma sürecini geliştirdiğini belirten bir Blockchain projesini tamamladı. Artık şirket genel kurul toplantılarını Blockchain yönetecek!

Proxy oylama sisteminin, saydamlığı ve verimliliği artırması hedefleniyor

Perşembe günü duyurulacak olan proje için Santander, global fintech şirketi Broadridge ve yatırım bankaları JPMorgan ve Northern Trust ile ortaklık kurdu. Proje hissedar oyu için “Blockchain’in ilk pratik kullanımı” olarak belirtiliyor. Ancak Nasdaq, Abu Dhabi Borsası ve Rusya’nın National Settlement Depository’si de dahil olmak üzere bir grup merkezi menkul kıymet şirketinin, pilotlar yürüttüğünü, sistem geliştirdiğini veya kullanım durumu etrafında platformlar başlattığını belirtmek gerekir.

Yayımlanan açıklamada, daha önce geçen yılın Nisan ayında pilot olarak geliştirilen Broadridge çözümünün, küresel Proxy oylama sistemindeki saydamlığı artırmanın yanı sıra güvenlik, verimlilik ve analitiği artırması hedefleniyor.

Artık şirket genel kurul toplantılarını Blockchain yönetecek!

Pilot uygulama, İspanyol bankacılık devi AGM için 23 Mart’ta sona erdi ve Santander’in Blockchain laboratuvarından ve ihraççının ajanı olarak hareket eden Kurumsal Hizmetler’den katılım gördü. Blockchain teknolojisi, geleneksel oylama modeli kullanılarak paralel olarak gerçekleşen vekalet oy sisteminin bir “gölge” dijital kaydını üretmek için kullanıldı. Santander’in hissedarları ve yatırımcı ilişkileri global başkanı Sergio Gamez, Santander gibi bir şirket için AGM’nin en önemli kurumsal yönetim etkinliklerinden biri olduğunu söyledi. Sergio Gamez konuya yönelik açıklamalarına şunları ekledi:

Yatırımcıların ve hissedarların katılımını sağlamak çok önemli ve bu yıl kurumsal oylama için Blockchain teknolojisini kullanarak oy kullanma döngüsü boyunca şeffaflık ve çeviklik açısından büyük bir yardım aldık.

Broadridge,  benzer bir vekil oylamaya projesini daha önce gerçekleştirdi

Yukarıda belirtildiği gibi, Broadridge,  geçtiğimiz Nisan ayında aynı ortaklarla işbirliği içinde benzer bir vekil oylamaya projesine odaklandı ve bir pilot uygulama başlattı. Proje, daha geleneksel oylama yazılımlarına bir yedek sistem olarak Ethereum Blockchain’in özel bir sürümünü kullandı. Pilot uygulama, Santander Investments’ta yıllık toplantıda gerçekleştirildi.

Yatırımcı iletişimi başkanı Patricia Rosch, “Blockchain tabanlı Proxy oylama çözümümüzün bir sonraki aşaması ile birlikte ikinci bir pilotun başarılı bir şekilde tamamlanması, Broadridge’in küresel Proxy’nin yeniden tasarlanması ve geliştirilmesinde yenilikçi teknoloji çözümleri geliştirme konusundaki kararlılığını gösterdiğini” belirtti.

En güncel haberleri Facebook sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin