Kripto suçlarla başa çıkmak için Bitcoin eğitimi alan ilk güç Londra polisi
Kripto suçlarla başa çıkmak için Bitcoin eğitimi alan ilk güç Londra polisi

Artık polisler Bitcoin eğitimi alacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Londra polisi, kripto paralarla ilgili suçlara karşı koymak için özel olarak eğitilen ilk polisler olacak. Kripto paraların kara para aklamada kullanılma olasılığı yüksek, bu sebeple bu alanda eğitimler zorunlu hale geldi ve polisler daha donanımlı olmak için Bitcoin eğitimi alacak.

Kripto suçlar konusunda Londra polisi Bitcoin eğitimi alacak

Londra polisi basın sözcüsü tarafından bu eğitim “türünün ilk örneği” olarak tanıtıldı. Eğitim, Ekonomik Suç Akademisi’nde verilen derslerin bir parçası olacak. Basın sözcüsü, verilecek olan eğitimin polislere kripto para suçlularını nasıl tespit edeceklerini, zanlılara nasıl ulaşacaklarını ve nasıl araştırma yapabileceklerini içerdiğini belirtiyor. Kripto para suçlarına yönelik eğitim fikrinin, polis memurlarının bu alanda nasıl işlem yapacaklarını bilmediklerini itiraf etmesiyle ortaya çıktı.

Ayrıca, Avrupa Birliği’nin emniyet yetkilisi Europol’ün, siber suçluların kripto para birimleri kullanılarak, 4 milyar İngiliz sterlini akladığını duyurmasından sonra harekete geçildi. Ancak bu rakam sadece yasa dışı toplam nakitlerin yaklaşık %4’üne denk geliyor.

İngiliz polisleri uluslararası kara para aklama suçlarına bakacak

Londra’daki eğitim başlatma kararı, dünyanın en önemli finans merkezlerinden biri olduğu göz önünde bulundurulduğunda, kripto paralarla, kara para aklamaya karşı çok önemli bir adım atıldığı görülüyor. Londra polisinin yetkileri arasında hali hazırda uluslararası dolandırıcılıkla mücadelede bulunuyor. Bu yeni donanım ile İngiliz polisleri kendi alarında da bu suçlarla mücadele edebilecek. Pilot bölge uygulamalarının ardından 2018 sonbaharında İngiltere’de eğitimlerin yaygınlaşması bekleniyor.

Londra Belediyesi kısa bir süre önce, kripto para birimlerinin yanı sıra daha genel olarak siber suçlar kaynaklı mali suçları daraltmak için tasarlanmış yeni bir yüksek teknoloji mahkemesi oluşturduklarını duyurdu. Tüm bu gelişmeler ve kara para aklanmasına karşı mücadelelerin etkinliği piyasaları nasıl etkiler bilemeyiz. Ancak bir öngörüde bulunulacaksa kara para aklama olayları kripto dünyasından ayrıştırılırsa tabi ki bazı devletlerin ve resmi kuruluşların bakış açısını değiştirir. Böylelikle kripto paralara karşı açılan devletler düzeyinde ki savaşlar son bulur ve kripto paralar daha kolay resmiyet kazanır. Böylece kirli oyuncular oyundan çıkar yerlerine kurumsal yatırımcılar girer.

Newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin