featured

Monero (XMR) topluluğu, artık kötü amaçlı yazılımlardan korunabilecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bu hafta başında, Monero (XMR) topluluğu, kullanıcıları cryptojacking, malware ve fidye yazılımlarını temizleme konusunda eğitmeyi amaçlayan yeni bir web sitesinin lansmanını duyurdu.

Monero (XMR) topluluğu hedef olmak için gerekli potansiyele sahip

Madencilik kolaylığı ve gizlilik Monero’nun göze çarpan özellikleri. Monero’yu, bu özellikler, kötü amaçlı yazılımların hedefi haline getiriyor. Kötü Amaçlı Yazılım Müdahalesi Çalışma Grubu’nun müdürü Justin Ehrenhofer, XMR’yi korsanlar için çekici yapan iki ana faktörün olduğunu şu sözlerle açıkladı:

İki nedenden ötürü Monero’ya saldırılar yapılmakta:

  1. Gizli, bu yüzden Monero’yla birşeyler yaptığınız zaman endişelenmenize gerek yok. Çünkü şirketler ve kolluk kuvvetleri sizi takip edemez.
  2. Monero bir PoW kullanır (İş Kanıtı). CPU ve GPU dostu olan algoritmaya sahip. Bu iki birleşim madencilik için çok fazla olanak sağlamakta.

Kriptoların kötü amaçlı yazılımda kullanılması Monero’ya özgü değil. Bitcoin ve diğer dijital para birimleri yukarıda açıklanan aynı saldırılarda kullanıldı. Ancak XMR’nin göze çarpan gizlilik özellikleri var.

Monero (XMR) topluluğu korumak için çalışıyor

Çalışma Grubunun müdürü Justin Ehrenhofer neden böyle bir hizmet gerektiğini şu sözlerle açıkladı:

Bu çalışma grubunu, Monero’nun madenciliği ve kripto paranın ne olduğu konusunda hiçbir fikre sahip olmayan, madencilik/fidye saldırılarının kurbanlarına yardım etmek için kurduk. İlgili kötü amaçlı yazılım saldırıları, çalışma grubunun oluşturulmasını sağladı.

Malware Response web sitesi size ihtiyacınız olan desteği verecek

Yeni Malware Response web site’si, ziyaretçileri kötü amaçlı yazılımları önleme ve kaldırma yolları konusunda bilgilendirmeyi amaçlamakta. XMR tabanlı kötü amaçlı yazılımların bilgisayarınızda çalışıp çalışmadığını keşfetmenin yanı sıra, site, kullanılan üç saldırı türü için çözüm yolları içerir: tarayıcı tabanlı madencilik komut dosyaları, sistem/PC tabanlı kötü amaçlı yazılım ve fidye yazılımı.

Cryptojacking saldırıları web yöneticileri ve internet kullanıcıları için yeni ve bazen de sofistike olabilir. Bunun için, güvenlik ihlallerini hızla bulmak ve bunlara cevap vermek için eğitim önemli bir rol oynamakta.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin