Çek Cumhuriyeti’nde artık gaz ve enerji faturaları kripto paralarla ödenebilecek
Çek Cumhuriyeti’nde artık gaz ve enerji faturaları kripto paralarla ödenebilecek

Artık gaz ve enerji faturaları da kripto paralarla ödenebiliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çek Cumhuriyeti’nde artık gaz ve enerji faturaları kripto paralarla ödenebilecek. Çek Cumhuriyeti’nde gaz ve enerji sektöründe faaliyet gösteren Prazska Plynarenska şirketi, ülkedeki enerji projelerini kripto paralarla finanse etmeyi planlıyor.

Çek Cumhuriyeti’nde artık gaz ve enerji faturaları kripto paralarla ödenebilecek

Gaz şirketi, ülkedeki gaz projeleri alanında yeni bir yatırım platformu oluşturmak istiyor ve ilgili tarafların dijital para birimine katkıda bulunmalarına izin veriyor. Kriptoda kitle fonlaması yapmanın yanı sıra şirket, dijital paraları hizmetleri karşılığında bir ödeme şekli olarak kabul edecek. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Pavel Janecek, yeni nesil müşterileri kendi bünyelerine çekebilmek için böyle bir yola başvurduklarını belirtti ve sözlerine şunları ekledi:

Sokaktaki genç müşterilere gitmeye çalışıyoruz. Eski, işlevsiz ve yok olmaya mahkum girişimciler olmak istemiyoruz.

Pavel Janecek’e göre, şirket Haziran ayı itibariyle bir operasyonel ödeme ağ geçidine sahip olacak. Ödeme için kullanılan dijital para birimleri otomatik olarak fiat para birimine dönüştürülecek. Pavel Janecek konuya yönelik şunları söyledi:

Kripto gelişiminde spekülasyon yapmayacağız. Ama eğer birisi alternatif ödeme yöntemleri ile ödeme yapmak isterse, bunu mümkün kılmak istiyoruz.

Prazska Plynarenska, kripto para birimini kabul eden tek Çek şirketi

42.000’in üzerinde tüketiciye sahip olan Prazska Plynarenska’ın, sektörde sağladığı hizmetler için kripto para birimini kabul eden tek Çek şirketi olduğu bildiriliyor. Bu duyuru, şirketin rekor kâr açıklamasından kısa bir süre sonra geldi. Kısmen sert kış mevsimi neticesinde, şirketin net kârının 30 milyon Çek korunası artışla 1,19 milyar korunaya ulaştığı açıklandı. Bu da 544 milyon dolara denk geliyor. Firma yetkilileri geçtiğimiz dönem ki rekor kârı dikkate alarak bu yıl da yüksek kârlılık bekliyor. Geçen yıl Ağustos ayında, Çek Merkez Bankası, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin geleneksel bankacılık sistemi için bir tehdit oluşturmadığını belirtti.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin