Elektrik faturalarınızı kripto parayla ödemek ister misiniz?
Elektrik faturalarınızı kripto parayla ödemek ister misiniz?

Artık elektrik faturaları da kripto paralarla ödenebiliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Perakende devi Walmart, potansiyel olarak daha etkili kullanım ve daha düşük fiyatlı faturalar sağlamak için ev hanelerinin elektrik faturalarını kripto parayla ödeyebilmesine yönelik bir yöntem araştırıyor. Bu proje ile artık elektrik faturalarınızı kripto parayla ödeyebileceksiniz!

Perakende devi Walmart Blockchain tabanlı sistem geliştiriyor

Walmart’ın Aralık 2017’de yolladığı ve ABD Patent ve Marka Ofisi’nin Perşembe günü açıkladığı bir patent başvurusuna göre, şirket ev cihazlarını ve elektrik sağlayıcı şirketleri bağlayan kamusal bir Blockchain tabanlı sistem geliştiriyor. Walmart kullanıcıların, bu sistem sayesinde belirli cihazların beklenen elektrik kullanımını belirtilen miktarda kripto para kullanarak daha önceden peşin olarak karşılayabileceklerini öngörüyor.

Talepler kamuya açık bir defter üzerinden görülebileceği için elektrik sağlayıcıları da ev haneleri için gereken elektrik miktarını doğru bir şekilde tahsis edebilecek. Ayrıca işlemlerin her biri Blockchain sistemi üzerine de kaydedilecek. Bu sistemle kullanıcının tüketim geçmişi izlenebilir ve şeffaf olabilir. Böylece, kullanıcı gerekli durumlarda daha isabetli elektrik taleplerinde bulunabilecek. Ayrıca belirli bir cihazın elektrik tüketiminin peşin ödenen miktardan fazla olması durumunda, diğer cihazlar bütçelendirilmiş elektriklerini ödünç verebilecek. Fazladan kullanılan elektriğin ücreti ise sonraki döneme aktarılacak.

Şirket, elektrik miktarı ile sağlanan miktar arasındaki farka dikkat çekiyor

Walmart, bu çabaların amacının kullanılan elektrik miktarı ile sağlanan miktar arasında giderek artan uçuruma dikkat çekmek olduğunu belirtiyor. Bu fark, elektrik maliyetlerini artıran bir dengesizliğe sebep oluyor. Patent başvurusunda şu ifadeler yer alıyor:

Halihazırda, enerji sağlayıcı şirketler, verimsiz çalışarak tüketiciler için gereksiz yere artan maliyetlere yol açan yerlere enerji veriyor. Artan maliyetler, çeşitli cihazların belirli görevleri gerçekleştirirken ihtiyaç duyduğu enerjiden çok daha fazlasını tüketmesi sonucu ortaya çıkıyor.

Elektrik faturalarınızı kripto parayla ödemek ister misiniz?

Şu anda inceleme aşamasında olan ve henüz firmaya verilmeyen patent, perakende devinin kripto paranın arkasında yatan Blockchain teknolojisini tüketicilerinin kullanımına sunmak konusundaki son çabasını işaret ediyor. Daha önceki de belirttiğimiz üzere Walmart, dijital ortamdaki satışlarını artırmak, ödeme verilerini depolamak ve gıda tedarik zincirini takip etmek için de Blockchain tabanlı patent başvurularında bulundu.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin