featured

Arthur Hayes, Ethereum (ETH) fiyatı için yıl sonu tahminini paylaştı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Arthur Hayes, kripto para piyasasındaki en büyük altcoin olan Ethereum’un 2022 yılında Bitcoin’den daha iyi performans göstereceğini düşünüyor. İşte ETH’nin fiyatına ilişkin tahmini.

Eski BitMEX CEO’su, okuyucularına 2022’nin Ethereum için neden büyük bir yıl olacağını açıkladı. Ağın – hisse kanıtı konsensüsüne geçişten sonra – emtia bağlantılı bir tahvil olarak işlev göreceğini düşünüyor. Buna karşılık eski CEO, BTC’yi özünde “hiçbir şey getirmeyen” “saf para” olarak adlandırdı.

Ethereum ETH Arthur Hayes

Hayes, Ethereum’u yalnızca Bitcoin’den değil; çoğunlukla aşırı değerli olan diğer L1 protokollerinden de daha iyi bir yatırım olarak görüyor. Ayrıca bu yılın yazında gerçekleşmesi planlanan geçiş, Ethereum’u rakiplerinin önüne koyarak oyunun kurallarını değiştirecek.

Ethereum fiyatı ne olacak?

BitMEx’in kurucu ortağı Arthur Hayes, bu son blog yazısında Ethereum’a olan derin inancı dile getirmekten çekinmedi. 2022 yılı için hedefler konusunda Bitcoin’in %25 oranında yükseleceğini tahmin ederken, Ethereum için ise bu oran %75 oldu. Bu yılın başında ise tahminler her ikisi için de %50 idi.

Hayes, kısmen Bitcoin’i yalnızca bir para birimi olarak gördüğü için böyle bir tahminde bulundu. ETH’yi ise emtia bağlantılı bir tahvil olarak görüyor.

ETH, saf bir parasal araç değil, bilgisayara güç sağlamak için kullanılan bir metadır.

Hayes, Ethereum’u stake etmenin getirisi açısından, stake edenlerin geçişten sonra yaklaşık %8-%11,5’lik bir APR görebileceğini öngören bir ETH araştırmacısı olan Justin Drake tarafından tamamlanan analizden alıntı yaptı. Hayes, 5 yıllık bir ETH tahvili için, yatırımcıların para kaybetmesinin ardından ETH fiyatının beş yıl sonra – yıllık %11,5 oranında bir getiri varsayılarak – %29,35 oranında düşmesi gerektiğini belirtti.

Bu “ETH tahvilini” satın alma riskinden korunmak için yatırımcılar 1 yıllık ETH satmayı seçebilirler. Hayes bu konudaki düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

Broker bana %6,90’lık bir orta-piyasa primi teklif etti. Bu, yerel para birimindeki ETH tahvilimi hedge etmek anlamına geliyor.

Hayes, BTC satın almak için şirket tahvilleri çıkaran Michael Saylor gibi kurumsal Bitcoin sahiplerine borç vermelerini ve bunun yerine Ethereum satın almalarını tavsiye etti. Bunun arkasındaki mantık, ETH satın alan “sıkıcı bir STONK”un doğal olarak “Metaverse” ve “DeFi” şirketi olarak markalanacağını görmesiydi. Bu da kripto para biriminin fiyatını yükseltmeye yardımcı olabilir. Bu arada ETH tahvilleri ihraç etmek, şirket için “pozitif” bir ticarettir.

Hayes, Proof of Stake mekanizmasının çalışma kanıtı mekanizmasından çok daha çevre dostu olması nedeniyle, ETH tahvillerinin ESG fonlarını çekebileceğini ve düzenleyici kaygılardan uzak olduğunu savundu.

Ethereum Katilleri

Hayes’in Ethereum’daki yükselişi, piyasadaki başlıca “Ethereum katilleri” hakkındaki analizinden de kaynaklanmaktadır. ETH, diğer L1 protokollerine kıyasla en fazla geliştirici sayısına sahiptir. Bu Fiyat/Geliştirici Oranı, Ethereum’un tüm rakipler arasında en düşük puana sahip olduğunu gösteriyor.

Ayrıca, Fiyat/TLV ve Fiyat/Adres oranlarına bakarak Hayes, Ethereum’un diğer akıllı sözleşme platformlarına karşı kendisini büyük bir yatırım olarak konumlandıran somut performansıyla en ucuzlardan olduğu sonucuna vardı.

ETH’nin daha hızlı ve daha ucuz olarak tanıtılan herhangi bir L1 zincirinden önemli ölçüde daha iyi performans göstermesini bekleyen Hayes, 2022 yıl sonunda Ethereum için fiyat hedefini de 10,000 dolar olarak belirledi.

CryptoPotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin