featured

ARPA fiyat tahmini 2023-2030: ARPA’nın fiyatını 0.2 dolar olacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber ARPA (ARPA) nedir? ARPA fiyat tahmini ARPA Network (ARPA), adil, güvenli ve gizliliği koruyan blockchain ekosistemleri geliştirmeyi hedefleyen merkezi olmayan bir güvenli hesaplama ağıdır. Bu doğrultuda, ARPA, blok zincirlerini daha çok yönlü, güvenilir ve birbirine bağlı hale getirmek için kriptografik sistemlerde yenilikler yapar.

ARPA eşiğe dayalı BLS imza ağı, doğrulanabilir Rastgele Sayı Üreteci (RNG), güvenli cüzdan, zincirler arası köprü ve birden fazla blok zinciri üzerinde merkezi olmayan saklama gibi işlevlere hizmet eder. ARPA Mainnet, geçmiş yıllarda 224.000’den fazla hesaplama görevini tamamlamıştır.

Randcast, ARPA’yı altyapı olarak kullanan ilk uygulamadır. Randcast, diğer çözümlere kıyasla üstün güvenlik ve düşük maliyetle şifrelenmiş bir rastgele kaynak sunar. Randcast’in manipülasyona karşı dayanıklı rastgeleliği, Metaverse, oyun, piyango, NFT oluşturma ve beyaz liste oluşturma, anahtar oluşturma ve blok zinciri doğrulayıcısı görev dağıtımı gibi alanlarda fayda sağlayabilir.

ARPA (ARPA) Piyasa Genel Bakışı

ARPA Hakkında Analist Görüşleri

ARPA hakkında uyarılarda bulunan bir internet kullanıcısı olan Prof.Noan.Ai, yeşil mum grafiğiyle ARPA’nın kazancı daha uzun süre tutamayacağını söyledi. Bu nedenle, ARPA için bir düşüşün yolunda olduğunu öngördü. Ayrıca, ARPA’nın şu anda veya belki de biraz yükseldikten sonra düşebileceğini belirtti.

https://twitter.com/CryptoNoan/status/1661439813801873408?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1661439813801873408%7Ctwgr%5E58a66a7dac55e35ab8a6e02b230780d6505a0a9a%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcoinedition.com%2Farpa-price-prediction%2F

ARPA’nın Mevcut Piyasa Durumu

CoinMarketCap’e göre, ARPA’nın dolaşımdaki arzı 1.242.888.889 ARPA jetonu iken maksimum arzı 2.000.000.000 ARPA jetonudur. Yazı yazıldığı sırada, ARPA $0.1064 seviyesinden işlem görüyor ve son 24 saatte %14.61 artış gösteriyor. ARPA’nın son 24 saatlik işlem hacmi ise 593.214.566 dolar olarak gerçekleşmiş ve %86.32 artışı temsil ediyor.

ARPA ticareti için bazı popüler kripto para birimi borsaları Binance, Bitrue, BingX, Bybit ve Bitget’tir.

ARPA ve mevcut piyasa durumu hakkında bilgi sahibi olduktan sonra, 2023 için ARPA fiyat analizini tartışabiliriz.

ARPA Fiyat Analizi 2023

Şu anda ARPA, CoinMarketCap’te 177. sırada yer alıyor. ARPA’nın en son iyileştirmeleri, eklemeleri ve değişiklikleri fiyatının yükselmesine yardımcı olacak mı? İlk olarak, bu makalenin ARPA fiyat tahminindeki grafiklere odaklanalım.

ARPA Fiyat Analizi – Bollinger Bantları

Bollinger bantları, John Bollinger tarafından geliştirilen bir fiyat zarfı türüdür. Fiyatın dalgalanması için üst ve alt sınırlar belirleyen bir aralık verir. Bollinger bantları, standart sapma ve periyot (zaman) prensibine dayanır.

Grafiğe gösterilen üst bant, Basit Hareketli Ortalama’ya iki kat standart sapma eklenerek hesaplanırken, alt bant ise Basit Hareketli Ortalama’dan iki kat standart sapma çıkarılarak hesaplanır. Bantlar genişlediğinde, daha fazla volatilite olacağını gösterirken, daraldığında volatilitenin azaldığını gösterir.

Bollinger bantları bir kripto para birimi grafiğinde kullanıldığında, kripto para biriminin fiyatının genellikle Bollinger bantlarının üst ve alt sınırları arasında %95 süresince hareket etmesi beklenir. Yukarıdaki tez, bir deneysel kuraldan türetilir.

Yukarıdaki grafikte kırmızı dikdörtgenlerle vurgulanan bölümler bantların nasıl genişlediğini ve daraldığını gösterir. Bantlar genişlediğinde, daha fazla volatilite beklenirken, bantlar daraldığında volatilitenin azaldığı anlamına gelir.

Yeşil dikdörtgenler, LRC’nin üst banta (aşırı alım) ve alt banta (aşırı satım) temas ettikten sonra geri çekildiğini gösterir.

Şu anda, ARPA’nın fiyatında büyük bir artış yaşandı. Fiyattaki artış o kadar büyük ki ARPA, üst Bollinger Bandının çok üzerinde. Hatta kırmızı düzeltme mum grafiği bile ARPA’nın üzerinde.

Bu nedenle, ARPA’nın geri çekilip Bollinger bantlarının sınırları içine düşmesini bekleyebiliriz. Ancak, grafikte alt kısımda bulunan Bandwidth göstergesine baktığımızda, 1.36 olduğunu görüyoruz. ARPA bu sınırdan geçtikten sonra, bantlar ancak 1.42’ye ulaştıktan sonra sıkışmaya başladı. Bu nedenle, bantların dikeye olan açısı daha da azalmaya devam edebilir.

Bu nedenle, volatil durum devam edebilir ve ARPA’nın büyük ölçüde düşmesini bekleyebiliriz. Kısa pozisyon almak isteyen işlemciler, bundan kar elde etmek için harika bir fırsat bulabilir.

Güçlü bir fiyat analizi aracı olan Relative Strength Index (RSI), bir güvenliğin değerinin aşırı değerli mi yoksa değerli mi olduğunu belirlemek için kullanılan bir göstergedir. İsminden de anlaşılacağı gibi, RSI göstergeleri, güvenliğin mevcut durumunu, önceki fiyatına göre nasıl performans gösterdiğini belirlemeye yardımcı olur.

Ayrıca, RSI çizgisinin üzerinde yer alan bir basit hareketli ortalama (SMA) olan bir sinyal çizgisi vardır. Bu nedenle, RSI çizgisi SMA’nın üzerindeyken boğa piyasasını temsil ederken, SMA’nın altındaysa ayı piyasası olarak kabul edilir.

Aşağıdaki grafiğin solundaki ilk yeşil dikdörtgeni ele aldığımızda, RSI’nın sinyalin üzerinde olduğunu görebiliriz. Bu nedenle, ARPA boğa piyasasında ve sonuç olarak daha yüksek zirveler yapıyor.

İkinci yeşil dikdörtgen, RSI çizgisinin (mor) Sinyal çizgisinin (sarı) altında olduğunu gösteriyor. Bu nedenle, ARPA ayı piyasasında veya değer kaybediyor. Grafikte gösterildiği gibi daha düşük dipler yapıyor.

Ayrıca, RSI ayrışmasını bulmak için de kullanılabilir. Örneğin, token daha yüksek zirveler yapıyorsa, RSI’nın da bununla birlikte daha yüksek zirveler yapması gerekmektedir ki bu boğa piyasası olarak adlandırılsın. Ancak, token daha yüksek zirveler yapmasına rağmen RSI daha yüksek zirveler yapmıyorsa, bu durumda trendin tersine dönme olasılığı olduğunu söyleyebiliriz.

ARPA FİYAT TAHMİİNİ

Şu anda ARPA’nın RSI değeri son derece aşırı alımda bulunmakta ve değeri 85.06 olarak ölçülmektedir. Bununla birlikte, sezgisel olarak ARPA’nın düzeltme geçireceğini düşünebiliriz, ancak RSI buna karşı çıkıyor.

Bu, RSI’nın şu an olduğundan biraz daha yüksek bir seviyede tersine döndüğü anlamına geliyor. Ancak, fiyatın RSI artışıyla birlikte mi artacağı yoksa azalacağı mı henüz belirlenmedi. Bu nedenle, trader’ların ARPA’ya dikkat etmeleri gerekebilir, çünkü yakında yüksek volatilite görülebilir.

Ancak, trader’lar grafikte kullanılan RSI Direnç ve Destek göstergesinden yararlanarak piyasaya giriş ve çıkış yapabilirler. Ayrıca, göstergeler RSI Geçiş Aşırı Alım, RSI Geçiş Aşırı Satım, RSI Geçiş Aşırı Alım ve RSI Geçiş Aşırı Satım bölgelerini gösterir.

Özellikle, gösterge RSI’nın her geçiş için aşırı alım ve aşırı satım bölgesini gösterir, bu geçişin yukarıdan veya aşağıdan olması fark etmez. Buna göre trader’lar kararlarını verebilirler. Şu anda ARPA fiyatı, $0.0558 seviyesindeki boğa bölgesinin (mor) üzerine çıkmış durumda ve aynı zamanda $0.0688 seviyesindeki RSI Geçiş Aşırı Alım (yeşil çizgi) seviyesinin de oldukça üzerinde.

ARPA fiyatının son derece aşırı alımda olduğu için $0.0688 seviyesindeki yeşil çizgiye doğru düşmesini bekleyebiliriz. Bu nedenle, ARPA’yı shortlamayı düşünenler kar alma noktalarını bu bölgeye yakın bir yerde düşünebilirler. Ayrıca, Stochastic RSI da dönüş yapmak üzere. Bu nedenle ARPA’nın fiyatlarının geri çekileceğini bekleyebiliriz.

Üssel Hareketli Ortalamalar (EMA), basit hareketli ortalamalara (SMA) oldukça benzer. Ancak, SMA tüm değerleri eşit olarak dağıtırken, Üssel Hareketli Ortalama mevcut fiyatlara daha fazla ağırlık verir. SMA mevcut fiyatın ağırlığını azalttığı için, fiyat hareketlerinde EMA kullanılır.

200 günlük MA, uzun vadeli hareketli ortalama olarak kabul edilirken, 50 günlük MA ise kısa vadeli hareketli ortalama olarak kabul edilir. Bu iki çizginin nasıl davrandığına bağlı olarak, kripto para biriminin gücü veya trendi ortalama olarak belirlenebilir.

Özellikle, kısa vadeli hareketli ortalama (50 günlük MA) uzun vadeli hareketli ortalama (200 günlük MA) altından yaklaştığında ve onu geçtiğinde, buna Altın Kesim denir.

Buna karşılık, kısa vadeli hareketli ortalama uzun vadeli hareketli ortalamayı yukarıdan keserse, ölüm kesimi gerçekleşir.

Genellikle, Altın Kesim gerçekleştiğinde, kripto para biriminin fiyatları büyük ölçüde yükselecektir, ancak Ölüm Kesimi olduğunda fiyatlar çökecektir.

ARPA Fiyat Tahmini 2023

Yukarıdaki grafik incelendiğinde, ARPA’nın geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana $0.0294 seviyesindeki Destek 3’e büyük ölçüde bağımlı olduğunu görebiliriz. Ancak, ARPA aniden yükselerek mevcut fiyatına ulaştı. ARPA’nın fiyatı daha önce bu bölgedeyken sergilediği davranışları gözlemlediğimizde, ARPA’nın daha da yükseldiğini görüyoruz. Direnç 1 seviyesi olan $0.1340’ı kırdı ve Direnç 2 seviyesine ulaştı ($0.1603).

Ayrıca, boğalar hala Direnç 2 seviyesinde ısrar ederlerse, ARPA Direnç 2’yi kırabilir ve Direnç 3 seviyesine ($0.1928) ulaşabilir.

Bununla birlikte, boğalar piyasayı ele geçirirse, ARPA’nın Destek 1 seviyesine ($0.0791) yöneleceğini görebiliriz. Ancak, Destek 1 seviyesi oldukça zayıf olmuştur, bu nedenle ARPA Destek 2 ($0.0624) seviyesinde destek arayabilir. Bu Destek 2 seviyesinin iyi bir yanı, ARPA’nın yeniden yükselmek için bir sıçrama tahtası olarak hizmet etmesidir. Bununla birlikte, maalesef ARPA Destek 2 seviyesinde tutunamazsa, 0.0294 seviyesindeki Destek 3’e düşebilir, bu da aşılması zor bir seviye olabilir.

ARPA Fiyat Tahmini – Direnç ve Destek Seviyeleri

ARPA’nın direnç ve destek seviyeleri üzerine yapılan fiyat tahminleri, grafik ve geçmiş fiyat hareketlerine dayalı olarak analiz edilebilir. Lütfen fiyat tahminlerinin spekülatif olduğunu ve piyasa dalgalanmalarına tabi olduğunu unutmayın. İşte ARPA için potansiyel direnç ve destek seviyeleri:

Direnç Seviyeleri:

  1. Direnç 1: $0,1340
  2. Direnç 2: $0,1603
  3. Direnç 3: $0,1928 (boğalar kontrolü elinde tutarsa potansiyel hedef)

Destek Seviyeleri:

  1. Destek 1: $0,0791
  2. Destek 2: $0,0624 (önceki fiyat toparlanmasında bir başlangıç noktası olarak işlev görmüştür)
  3. Destek 3: $0,0294 (kurtarılması zor bir seviye)

Bu seviyeler, ARPA’nın potansiyel fiyat engellerini gösterir ve ARPA’nın alım veya satım baskısıyla karşılaşabileceği noktaları işaret eder. Boğa momentumunun devam etmesi durumunda, ARPA direnç seviyelerini kırmayı deneyebilir. Tersine, ayı hissiyatı hakim olduğunda ARPA, belirtilen destek seviyelerini arayabilir. Ancak yatırım kararları vermeden önce kapsamlı araştırma yapmak ve birden çok faktörü göz önünde bulundurmak önemlidir.

coinedition.com

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin