29 Ekim Bitcoin, Ethereum, Ripple ve BitTorrent analizi
29 Ekim Bitcoin, Ethereum, Ripple ve BitTorrent analizi

Bir ülke daha sektöre kucak açıyor: Arnavutluk, kripto dostu düzenlemeler yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Arnavutluk hükumeti, kripto dostu bir yargı alanına girmeyi planladıklarını belirtiyor.

Arnavutluk kripto paraları düzenleyecek

Kripto alanına şüpheyle yaklaşmakla birlikte, ülke şimdi düzenleyici bir çerçeve oluşturma olasılığını araştırıyor. Bu ülke kripto hakkındaki fikirlerini değiştirerek ve onu benimseyerek çevredeki diğer ülkelere katılacaklar. Kripto kabulü için daha iyi bilinen ülkelerden biri Malta. Malta, dünyanın ilk Blockchain Adası olma hedefine doğru sürekli olarak çalışıyor. Ülkenin Başbakanı Edi Rama, Arnavutluk’un için kripto paraların kabul edilmesinin neden yararlı olduğunu şu sözlerle söyledi:

Yenilikçi finansal piyasalar için yenilikçi olma ve bir ağırlık merkezi kurma fırsatı, gelişim düzeyine rağmen her ülke için gerekli ve açık.

“Küresel finansın bu devrimine dahil olmayı hedefleyen yatırımcıları bekliyoruz.”

Kriptonun düzenlenmesi uluslararası düzeyde sorunlara neden olabilir. Ancak ülke yakınlardaki AB’de yerel olarak çok benzer eyaletleri düzenlemeyi planlıyor. Rama,ülkede kriptoyu düzenleme planlarını şu sözlerle anlatıyor:

Şu an için, kapsamlı bir analiz ve çalışma yürüttükten sonra düzenleyici bir çerçevenin taslağını hazırlıyor ve üzerinde çalışıyoruz. Sonuçlar tatmin edici ise, Arnavutluk’un dışında bile, ülkenin çok sayıda teknoloji için bir merkez olma isteğini destekleyeceğiz. Küresel finansın bu devrimine dahil olmayı hedefleyen yatırımcıları bekliyoruz.

Tiranatimes

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin