Arjantin ve Brezilya’dan yeni stablecoin hamlesi
Arjantin ve Brezilya’dan yeni stablecoin hamlesi

Arjantin ve Brezilya’dan yeni stablecoin hamlesi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Settle Network ve Stellar arasındaki bir ortaklık, banka hesabı olmayanların havale gönderip almasını kolaylaştıracak.

Bankaların uluslararası işlemlerinin çok yavaş olduğu bir dünyada, blockchain teknolojileri para göndermek için güvenli, hızlı ve verimli bir alternatif sağlayabilir. Bununla birlikte, kripto para birimleriyle ilişkili volatilite, dünya nüfusunun çoğu için kripto para birimlerini biraz korkutucu hale getiriyor.

Bu durumu akılda tutarak, Settle Network ve Stellar Latin Amerika’da iki ülkeye stablecoin ihraç ediyor. ARST Arjantin pezosuna bağlıyken, BRLT Brezilya reali ile ilişkili.

Neden bu iki ülke

Settle Network, değişim ve sınır ötesi ödemeler için Latin Amerika’daki en büyük dijital varlık yerleşim ağı iken Stellar, Ripple kurucu ortağı Jed McCaleb tarafından finansal kurumları kripto para birimi ödemeleri yoluyla birbirine bağlayabilen bir altyapı sağlamak için oluşturulan bir blok zinciridir.

Stellar’ın Meridian konferansı sırasında 19 Kasım’da stablecoin için duyuru yapıldı.

Neden Arjantin pezosu ve Brezilya reali gibi dünya genelinde önemli ölçüde değer kaybı yaşayan paralara odaklı bir stablecoin oluşturuluyor?

Birinci neden, ticaret. Kullanıcılar, paralarını bir blok zincirinde çalıştırarak paralarını borsalar arasında taşımak için daha kolay bir yola sahip olabilirler. Bu durum, kullanıcılar piyasalarda işlem yapmak istiyorsa, fiattan kriptoya işlem yapma ile ilgili karmaşık prosedürleri kolaylaştırıyor.

diğer bir neden ise işçi dövizleri. İşçilerin aldığı maaşlar, Yerleşim Ağı’nın ana odak noktası gibi görünüyor.

Yeni Settle Network ve Stellar odaklı stablecoinler, ARST ve BRLT, kullanıcıların sanal olarak Arjantin Pesosu (ARS) göndermelerine ve bunları saniyeler içinde Brezilya Reali’ne (BRL) dönüştürmelerine olanak tanıyarak uluslararası para havaleleri ve sınır ötesi olanaklar için yeni bir olanaklar dünyası açıyor.

Arjantin ve Brezilya ekonomileri koronavirüs salgınından çok etkilenmiş olsa da, Settle Network’ün hamlesi orta vadede stratejik bir görünüm arz ediyor. Zira Brezilya ve Arjantin, Güney Amerika’nın en büyük iki ekonomisidir.

Bürokrasi ve eşitsizlik

Bununla birlikte, bölgede yaygın olan büyük bürokrasiler ve sosyal eşitsizlik, nüfusun önemli bir yüzdesinin bankasız olmasına yol açıyor.

Brezilyalı FinTech firması Airfox tarafından yapılan araştırma, Brezilya’nın toplam nüfusunun yaklaşık %44’ünün banka hesabına sahip olmadığını ortaya koyuyor. CashEssentials, Arjantinlilerin %52’sinin bankasız olduğunu tahmin ediyor.

Bu ortaklık, insanların sadece bir tıklamayla para göndermesine yardımcı oluyor. Bu hamle bankasızlara yardım ederse, büyük bir piyasa, kapılarını kripto para havalelerine açmak üzere olabilir.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Windows 10 Education Satın Al

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin