featured

Cardano kurucusu Hoskinson, Bitcoin’in geleceği için önerilerde bulundu!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Cardano kurucusu Charles Hoskinson Bitcoin’in Cardano tarafından geliştirilen Ofelimous protokolünü benimsemesini tavsiye etti.  Cardano, IOG’nin kurucusu ve Ethereum yaratıcılarından biri olan Charles Hoskinson, kripto piyasasıyla ilgili Beyaz Saray’ın önerilerini değerlendirdi.

Hoskinson, yakın zamanda sunulan Cardano protokolü Ofelimous’un Bitcoin’in bir kripto para olarak hayatta kalmasına yardımcı olabileceğine inanıyor. Ofelimous, Bitcoin ve diğer birçok kripto para gibi iş kanıtı zincirlerinin karbon ayak izini azaltmak için kurulan bir protokol görevi görüyor.

Cardano Ofelimous Protokolü ne işe yarıyor?

Ofelimous, amacı iş kanıtı zincirleri tarafından kullanılan enerji miktarını minimuma indirmek. Ayrıca yakın zamanda tanıtılan, güvenli olduğu kanıtlanan, yararlı bir çalışma kanıtı protokolü görevi görüyor. Tüm bunların yanı sıra madencilerin hesaplama gücünün gerçek dünyadan gelen problemleri çözmeye yönlendirilmesini sağlıyor.

Ancak bu, onu benimseyen blockchaini daha az güvenli hale getirir, çünkü bir saldırgan sistemi kolay sorunları çözmek için kullanabilir. Dolayısıyla madenciler daha fazla blok oluşturabilir. Ancak Cardano, Ofelimous’un bu ikilemi kolayca çözebileceğini garanti ediyor.

Hoskinson, Bitcoin madencilerinin karbon ayak izini en aza indirmek için bu PoUW protokolüne geçmelerini tavsiye etti.

Beyaz Saray, kripto madenciliğinin yasaklanmasını istiyor!

Beyaz Saray’dan bir grup milletvekili, bu yıl Mart ayında Başkan Biden’ın emriyle kripto para madenciliği de dahil olmak üzere çeşitli endüstriler tarafından aşırı enerji kullanımıyla ilgili bir rapor yayınladı.

Özetle, rapor, fazla enerji tüketiminin azaltılması gerekirse yasaklanması yönündeydi. Bitcoin blockchainin bıraktığı büyük bir karbon ayak izi, BTC eleştirmenleri tarafından birçok kez gündeme getirilen bir konu oldu. Son raporlar, BTC madencileri tarafından kullanılan enerji miktarının (ağ, PoW konsensüs protokolü üzerinde çalışır), dünyadaki küçük ülkeler tarafından tüketilene eşit olduğunu belirtiyor. Ancak rapor, PoW blockchainleri için hisse kanıtı protokolüne geçişin kullandıkları enerji miktarını önemli ölçüde azaltacağını tavsiye ediyor.

Proof of Stake gibi alternatif kripto varlık teknolojilerine geçmek, genel güç kullanımını bugünün seviyelerinin %1’inden daha az seviyelere getirmesi bekleniyor.  Bahsedilen Cardano bu protokol üzerinde çalışıyor ve ikinci en büyük blockchain olan Ethereum da PoW’a geçmek üzere. Uzun zamandır beklenen Merge yükseltmesi, yaklaşık bir hafta içinde, yani 15 ile 20 Eylül arasında gerçekleşmesi planlanıyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin