featured

Arbitrum hack saldırısına uğradı: Discord hesabı tehlikede!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Arbitrum’un yerel ARB token’ı, perşembe günü Airdrop’tan sonra en değerli 40 kripto para birimi arasında bir yer aldı. Çünkü fiyatı, bir satış patlaması yaşadı ve düşmeden önce hızla yükseldi.

Projenin Ethereum ölçeklendirme ağının kullanıcılarına merakla beklenen tokenin başlatmasından bir gün sonra düşüş geldi. Ancak tokenin %81’i talep edildi, Dune tarafından küratörlüğünü yapılan halka açık blockchain verileri gösteriyor. Geçtiğimiz gün 2,5 milyar dolar değerinde ARB belirteci el değiştirdi.

Bugün ise çok popüler haline gelen Arbitrum hack saldırısına maruz kaldı. Arbitrum’un resmi Discord sunucusu, bir geliştirici hesabı saldırıya uğradığı ve bir kimlik avı bağlantısı yayınladığı için şu anda tehlikeye girmiş durumda.

Arbitrum hack saldırısı altında

Airdrop ile beraber bir hayli fazla öne çıkan Arbitrum hack saldırısıyla bu sefer kötü anılıyor. Kripto para biriminin Discord hesabına saldırı gerçekleştirildi. Teknik sorunlara rağmen 23 Mart’ta merakla beklenen Arbitrum Airdrop’unu bir şekilde yönettikten sonra, Arbitrum ekibi, kullanıcılarını etkileyen bilgisayar korsanlığı ve hırsızlık sorunlarıyla karşı karşıya kaldı.

Birçok önemli kripto topluluğu üyesi, Arbitrum’un resmi Discord sunucusunun şu anda güvenliğinin ihlal edildiğini açıkladı. Bir blockchain güvenliği olan CertiK, 25 Mart’ta attığı bir tweet ile topluluğu, Arbitrum Discord sunucusunda yayınlanan bir kimlik avı bağlantısı hakkında uyardı. 

Arbitrum, Ethereum ağı için bir ölçeklendirme çözümüdür. Ana blok zincirine geri bildirimde bulunmadan önce işlemleri bir yan zincirde gerçekleştirerek Ethereum’un blok zincirini kullanmayı daha ucuz ve daha hızlı hale getirmeyi amaçlıyor. 

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin