Arbitrum nedir

(ARB) Arbitrum Nedir? – İşleyişi, Avantajları ve Bilinmesi Gerekenler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para haber – (ARB)  Arbitrum nedir? Arbitrum, Ethereum blok zincirine dayanan merkezi olmayan bir ikinci katman ölçeklendirme çözümüdür. Arbitrum, akıllı sözleşmeler üzerinde hızlı ve düşük maliyetli işlemler yapılmasını sağlar. Ethereum ağının artan yoğunluğuyla birlikte, Arbitrum gibi ölçeklendirme çözümleri, ağdaki trafiği azaltmak ve daha hızlı işlemler yapmak için giderek daha önemli hale gelmektedir.

Arbitrum Nasıl Çalışır?

Arbitrum, merkezi olmayan bir çözümdür ve Ethereum blok zinciri üzerinde çalışır. Arbitrum, Ethereum ağındaki trafiği azaltmak için akıllı sözleşmeleri ve işlemleri ölçeklendirmek için tasarlanmıştır. Arbitrum, Ethereum ağında daha az işlem yaparak daha hızlı sonuçlar elde etmek için çeşitli optimizasyon teknikleri kullanır.

Arbitrum, iki katmanlı bir çözüm sunar. İlk katman, Arbitrum’un akıllı sözleşmeleri ve işlemleri işlemek için optimize ettiği Optimistic Rollup adı verilen bir teknolojidir. İkinci katman ise, Arbitrum’un Optimistic Rollup’larını işlemek için kullanılan bir yan zincir sistemidir.

Optimistic Rollup, işlemleri hızlandırmak için kullanılan bir teknolojidir. Bu teknoloji, işlemlerin blok zincirinde doğrulanması gerekmeksizin, bir yan zincirde işlenmesine olanak tanır. Bu işlem, işlemlerin doğrulanma süresini azaltır ve düşük maliyetli işlemlerin gerçekleştirilmesini sağlar.

Arbitrum’un Avantajları Nelerdir?

Arbitrum, Ethereum ağını ölçeklendirmek için tasarlanan bir ikinci katman çözümüdür. Arbitrum’un avantajları şunlardır:

*Daha hızlı işlemler: Arbitrum, Optimistic Rollup teknolojisi sayesinde işlemleri daha hızlı işler. Bu sayede, kullanıcılar daha hızlı işlemler gerçekleştirebilir ve işlem ücretlerini azaltabilir.

*Daha düşük işlem ücretleri: Arbitrum, işlemleri yan zincirlerde işleyerek, işlem ücretlerini azaltır. Bu sayede, kullanıcılar daha düşük maliyetli işlemler gerçekleştirebilir.

*Daha güvenli işlemler: Arbitrum, Optimistic Rollup teknolojisi sayesinde, işlemleri yan zincirlerde işleyerek, Ethereum ağındaki trafiği azaltır. Bu sayede, Ethereum ağının güvenliği artar ve saldırı riski azalır.

Arbitrum’un Kurucusu Kimdir?

Arbitrum, Offchain Labs adlı bir şirket tarafından geliştirildi. Offchain Labs, Steven Goldfeder, Harry Kalodner ve Ed Felten tarafından kuruldu. Şirket, Ethereum blok zincirinde ölçeklendirmeye yönelik çözümler geliştirmektedir.

Arbitrum Hangi Borsalardan Alınır?

Arbitrum, yerli kripto borsaları da dahil birçok borsada işlem görmektedir. Binance, Huobi, OKEx, Uniswap gibi büyük borsalarda ARB tokenları satın alınabilir. Ayrıca, ARB tokenları doğrudan Arbitrum’un resmi web sitesinde de satın alınabilir.

Dolaşımda Ne Kadar Arbitrum (ARB) Coin Var?

ARB, Arbitrum’un yerel yönetişim simgesidir. 23 Mart 2023’te başlayarak, toplam ARB token arzının %12,75’ini uygun alıcılara ve DAO’lara dağıtılmıştır.

ARB tokenin faydası, Arbitrum ekosisteminin merkezi olmayan yönetişimini sağlamaktır. ARB sahipleri, Arbitrum One ve Arbitrum Nova zincirleri için yönetim önerilerini oylayarak Arbitrum ağını yönetir. DAO hazinesinin fonlarının nasıl kullanılacağını da etkileyebilirler. Yönetişim teklifleri, zincirde yükseltmeler, ağ parametrelerinde değişiklikler, hibe ve ikramiyelerin tahsisi, yeni özelliklerin entegrasyonu ve daha fazlasını içerebilir.

ARB, Ethereum ağında ETH’nin yaptığı gibi bir gaz ücreti tokeni olarak çalışmaz. Bunun yerine, Arbitrum’daki ücretler ETH veya DApp’ler tarafından desteklenen başka herhangi bir ERC-20 tokeniyle ödenir. Bu, ARB sahiplerinin Arbitrum hizmetlerini kullanmak için tokenlerini harcamalarına gerek olmadığı, bunun yerine tokenlerini stake edebilecekleri ve ağı güvence altına almak için ücret kazanabilecekleri anlamına gelir.

ARB tokenlerinin toplam arzı 10 milyar olarak sabitlenmiştir.

ARB Token tahsisi şu şekildedir:

Arbitrum DAO hazinesi: %42,78 (4,278 milyar),

Offchain Labs ekipleri ve danışmanları: %26,94 (2,694 milyar),

Yatırımcılar: %17,53 (1,753 milyar),

Kullanıcılara airdrop: %11,62 (1,162 milyar) ,

DAO’lara airdrop: %1,13 (113 milyon).

Sonuç

Arbitrum, Ethereum ağını ölçeklendirmek için tasarlanmış bir ikinci katman çözümüdür. Arbitrum, Optimistic Rollup teknolojisi sayesinde, işlemleri daha hızlı işler ve daha düşük maliyetli işlemler gerçekleştirilmesini sağlar. Ayrıca, Ethereum ağının güvenliği artar ve saldırı riski azalır. Arbitrum, Offchain Labs şirketi tarafından geliştirilmiştir ve birçok borsada işlem görmektedir. Arbitrum, Ethereum ağının ölçeklendirilmesinde önemli bir rol oynuyor ve gelecekte daha da popüler hale gelebilir.

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin