ICO'lar 2014'ten bu yana 21,9 milyar dolar arttı
ICO'lar 2014'ten bu yana 21,9 milyar dolar arttı

Araştırma: Tokenlerin çoğu ICO fiyatlarının altında işlem görüyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Binance, Huobi, HADAX, Kucoin ve OKEx dahil olmak üzere Asya’daki popüler kripto para borsalarında listelenen ve ICO yoluyla satılan tokenlerin çoğu, 2018’in ilk yarısında token satış fiyatının altında işlem görmeye başladı.

ICO fiyatının üzerinde işlem gören 3 token var

BlockBeats tarafından yayınlanan rapora göre, 264 tokenin yüzde 98,8’i 21 Ağustos itibarıyla ICO fiyatlarının altında işlem görüyordu. Yalnızca istikrarlı üç token değerlerini koruyabildi. Raporda, konuya yönelik şu ifadeler yer alıyor:

Frekans dağılımı histogramından, projelerin çoğu token yerleştikten sonraki birkaç ay içinde ihraç fiyatının altına düştü ve token fiyatlarındaki düşüş aralığı ağırlıklı olarak yüzde 70-98 arasındaydı.

Değerini koruyan tokenlerde biri olan Huobi Token (HT), yazım sırasında %1,2 oranında düşüşle 2,07 dolardan işlem görüyor. Token şu anda ICO fiyatının yaklaşık yüzde 35 üzerinde yer alıyor. Diğer yandan WBTC tokeni başlangıçta 0,59 dolardan satılıyordu, daha sonra 16 Ağustos’ta yüzde 99,86 oranında düşüşle 0,00081 dolara düştü.

Kripto para sektöründe süren düşüş eğilimi tokenlerin fiyatını etkiliyor

BlockBeat, bu tokenlerin çoğunun gerçek bir ürün geliştirmek yerine token fiyatını destekleme girişimi için kendi fonlarını kullanan düşük kaliteli projeler olduğunu iddia ediyor. Bazı yatırımcılar bu projelerde para kazanmayı başarsa da en sonunda neredeyse her şeyi kaybediyorlar.

Kripto para sektöründe süren düşüş eğilimi bu tokenlerin düşüşünde de rol oynuyor. En fazla tokenin piyasaya sürüldüğü ağ olan Ethereum, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.400 dolardan 273 dolara kadar geriledi. Özellikle, ICO pazarı büyümeye devam ediyor. Token satışları, bu yılın ikinci çeyreğinde 8,3 milyar doların üzerine yükseldi ve borsalarda işlem görmeyi başaran tokenlerin sayısı arttı.

Cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin