Blockchain işleri ve bu işlerde ödenen ücretler, kripto para fiyatları düştüğünde artıyor!
Blockchain işleri ve bu işlerde ödenen ücretler, kripto para fiyatları düştüğünde artıyor!

Araştırma: Blockchain işleri ve bu işlerde ödenen ücretler, kripto para fiyatları ile ters kolerasyona sahip

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İş listeleme sitesi Glassdoor’un araştırmasına göre, Blockchain işleri ve bu işlerde ödenen ücretler, kripto para fiyatları ile ters kolerasyona sahip.

Blockchain işleri ve bu işlerde ödenen ücretler, kripto para fiyatları düştüğünde artıyor!

Çalışma, Glassdoor’un web sitesindeki iş ilanlarını takip ederek, genel olarak Blockchain iş fırsatlarının sayısında yıl boyunca yükselen bir eğilim olduğunu ve en büyük kripto para birimi Bitcoin’in değerindeki normalleşmenin ardından kısa bir düşüşle karşılaştığını tespit etti.

İlginç bir şekilde, Bitcoin patlamasından sonra meydana gelen çöküşe bakıldığında, Blockchain işlerin yanı sıra bu işlerde ödenen ücretlerin artmakta olduğu görülüyor. Ancak bu dönemde kripto para birimi fiyatlarının düştüğü açık. Bu durum, Blockchain’in yeni bir endüstri olduğunu ve yazılım şirketlerinin yanı sıra perakendeciler, bankalar ve diğerler şirketlerin de Blockchain’in potansiyelinden yararlanmak için kullanım durumlarını araştırmak amacıyla Blockchain işleri yarattığını yansıtmakta. Blockchain’in ilk kullanıcıları, finansal uygulamasına ilgi duyuyordu. Ancak Blockchain teknolojisi olgunlaştıkça, başka kullanım durumları da geliştiriliyor.

işleri, mali olmayan uygulamalara odaklanıyor

Veriler, özellikle Blockchain işlerinin kripto paralara özel çalışmalardan çıktığını gösteriyor. Glassdoor, yazılım mühendislerinin temel Blockchain teknolojisini geliştirmek için giderek daha fazla talep görmelerine rağmen, trader’lar ve yatırım analistleri gibi daha geleneksel finansman rollerin ise en iyi 15 meslek arasında yer almadığını belirtiyor. Bu belki de mali olmayan uygulamalara odaklanıldığını işaret ediyor.

Diğer bir şaşırtıcı sonuç ise Blockchain iş ilanlarının çoğunun New York’ta olması ve San Francisco’nun “Silikon Vadisi”nin bunu biraz daha yakından takip etmesi. New York’un San Francisco’dan çok büyük bir metropol nüfusu olmasına rağmen, San Francisco’da Silikon Vadisi pozisyonları talep edebilecek çok sayıda finansal ve sanayi merkezi var. San Francisco, Amerikan teknoloji şirketlerinin merkez üssü olarak ünlendi.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin