Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte
Bitcoin yeniden 18.000 doları kazanırken XRP, Spark snapshot sonrası düşüşte

Araştırma: Balinalar büyük altcoinlerin ne kadarına sahip?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

IntoTheBlock, piyasa değeri yüksek altcoin ‘lerin tutulduğu yüksek miktarları adreslerin dolaşımdaki arza göre yüzdesel değerlerini yayınladı. Başka bir deyişle yapılan araştırma, balinaların hangi altcoin ‘de ne kadar tasarrufları olduklarını ortaya koyuyor.

Kripto para ekosistemlerindeki kripto sahipliğiyle ilgili bir tespit yapmak son derece zor. Sonuçta, büyük miktarlı adresler, borsa veya gözaltı grupları olabilirler; ancak, bazı durumlarda, birkaç balina dolaşımdaki bazı kripto para arzının büyük bir kısmına sahip olabiliyorlar.

IntoTheBlock (@intotheblock) bazı araştırmalar yapmaya ve gerçek sayıları bulmaya karar verdi. Bulguları ise şu şekilde.

Altcoin ‘lerde varlık yoğunlaşması sorununa

Kripto paralar üzerindeki mülkiyet yoğunluğu şaşırtıcı değil. Merkezi olmayan bir sistemde, bazıları avantaj elde edecek ve daha fazlasını elde tutacaktır. Bununla birlikte, sürdürülebilir aşırı zenginlik konsantrasyonlarının merkezi olmayan bir sistemde olmasının sınırları vardır. Bunlar bazı üst altcoinlerin sayısı ve ne kadar yoğun olduklarını gösterir.

  • Ethereum (ETH) —151 adres sahibi, dolaşımdaki arzın yaklaşık yüzde 39’una sahip.
  • Bitcoin Cash (BCH) —112 adres sahibi, tedarikin yüzde 29’una denk geliyor.
  • Litecoin (LTC) —131 adres sahibi, tedarikin% 47’sini temsil ediyor.
  • Bitcoin SV (BSV) —103 adres sahibi, tedarikin% 24’ünü oluşturuyor.
  • Cardano (ADA) —41 adres, tedarikin% 39’unu karşılar.
  • Tether (USDT) —132 adres sahibi, tedarikin yüzde 63’üne karşılık geliyor.

IntoTheBlock’ın bulgularında öne çıkan özellikler Litecoin ve Tether ile ilgili olanlar. Her ikisi de kripto para endüstrisinin geri kalanından daha yüksek varlık yoğunluğuna sahip görünüyor. Bunun, bu projelerin yörüngesini nasıl etkileyeceği tartışmaya açık durumda.

Bu ne anlama geliyor?

Bazı insanlar, yalnızca birkaç adreste yüksek yoğunlaşma olan kripto para varlığının bile bir sorun olduğunu ima ederek hakaret edebilir. Sonuçta, Bitcoin Cash gibi bir kripto para kullanıyorsanız, bunun önemi olmayabilir. Bunun nedeni, Bitcoin Cash ve diğer proof of work (iş ispatı) para birimleri bir yönetişim modeline sahip olmamasıdır.

Diğer taraftan, Ethereum ve Cardano gibi kripto paralarda varlık yoğunlaşması, ekosistemi büyük ölçüde etkileyebilir ve hatta Ethereum kullanıcılarının çoğunluğuna karşı kararlar alınmasına neden olabilir.

Bu nedenle, yüksek yoğunlaşmaya sahip varlıkların etkisi, ilgili kripto para ekosistemine bağlıdır. Merkezi olmayan bir sistemin büyük bir bölümünü oligarşik benzeri kontrole sahipse, yönetişim nadiren işe yarayabilir. Bu, geliştiricilerin bu yönetişim modellerini oluştururken akıllarında tutmaları gereken bir konudur. Kripto para birimlerinin şu anda geleneksel fiat pazarlarını etkileyen benzer sorunlar yaşaması topluluk tarafından kabul edilemez bir durumdur. Bu, varlık yoğunlaşması, kesinlikle tartışmaya açık olmalıdır.

beincrypto


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. Aslinda bu veriler diyorki normal halka siz ciraksiniz bizim icin biraz daha para toplayin gelin. O cuzdan sahipleri istese fiati yukseltir isterse dusrur piyonlarda sadece arilar gibi para tasir onlara

    Reply
Bizi Takip Edin