Aralık ayı sona ererken dikkat çeken 3 DeFi tokeni!
Aralık ayı sona ererken dikkat çeken 3 DeFi tokeni!

Aralık ayı sona ererken dikkat çeken 3 DeFi tokeni!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Merkezi Olmayan Finans (DeFi) sektörü 2021 yılında önemli başarılar kaydetti. DeFi piyasasına kilitlenen toplam deper 250 milyar doları aştı. DAO, Maker ve Aave ise Aralık ayı sona ererken dikkat çeken DeFi tokenleri arasında yer alıyor.

Merkezi Olmayan Finans (DeFi), finans sektöründe lider bir sektör haline geldi. DeFi Llama’ya göre, endüstrinin kilitli toplam değeri (TVL) 250 milyar dolardan fazla. Sektörün yeni ortaya çıkması göz önüne alındığı zaman bu rakam oldukça iyi görünüyor. Bu yazıda, yatırım yapmak için en iyi DeFi kripto para birimlerinden bazılarına değineceğiz.

Curve DAO (CRV)

Curve DAO (CRV/USD), Curve Finance platformu için yerel token olarak yer alıyor. Bu, dünyanın en büyük DeFi platformu haline gelen çok zincirli bir ağdır.  Llama’ya göre Curve, 22.2 milyar dolardan fazla piyasa değerine sahip. Ayrıca Curve’nin dünyanın her yerinden milyonlarca kullanıcısı bulunuyor.

DeFi

Curve DAO tokenin toplam piyasa değeri 1.7 milyar doların üzerinde yer alırken piyasa değerine göre 76. sırada yer alıyor. Token, geçen yıl Kasım ayındaki en düşük seviyesinden %1.450’den fazla arttı. Bu, onu dünyadaki en iyi performans gösteren kripto paralardan biri haline getirdi.

Curve DAO token fiyatı, sektördeki güçlü pazar payı ve onu kullanan kullanıcı sayısı nedeniyle büyük olasılıkla yükselmeye devam etmesi beklenebilir. Aşağıda yer alan grafiğe göre kripto para tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşıyor ve 25 günlük ve 50 günlük hareketli ortalamalar tarafından destekleniyor.

Maker (MKR)

Maker (MKR/USD), en çok stabil coin olan Dai ile tanınan lider bir DeFi platformudur. Dai, 8.9 milyar dolardan fazla piyasa değerine sahip lider stablecoin. ABD doları tarafından desteklenen stabil coin en büyük 5 stabil coinden biri.

DeFi

MKR, MakerDAO ekosisteminin yerel tokeni sahipleri protokoldeki önemli değişiklikleri oylayabilir. 2021 yılında MKR fiyatı %400’den fazla arttı ve toplam piyasa değeri 2.2 milyar doları aştı. Dünyanın en büyük 71. kripto parası olarak yer alıyor.

Aave

Aave (AAVE/USD), dünyanın önde gelen DeFi platformlarından biri olarak yer alıyor. Ana platform, Ethereum’un ağı kullanılarak inşa edildi. 2021 yılında geliştiriciler, Polygon ve Avalanche üzerinde yeni sürümler oluşturdu. Aave’nin toplam 14.76 milyar doların üzerinde kilitli değeri bulunuyor.

Aave price
DeFi

Aave, insanların anonim bir şekilde teminatlı kredi alabilecekleri bir platform olarak biliniyor. Böylece kullanıcılar kripto paralarını yatırabilir ve faiz kazanabilir. Aave fiyatı 2021’de %150’den fazla arttı ve önümüzdeki aylarda fiyatının yükselmeye devam etmesi beklenebilir.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için  tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin